ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

17.6.07

Η ΕΔΕ του Στρατηγού Antonio Taguba

Το βιντεοσκοπημενο συμβαν στο ΑΤ Ομονοίας δεν είναι τυχαίο ούτε συμπτωματικό. Οταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα σε ένα ιεραρχικά δομημένο οργανισμό όπως η Αστυνομία, η ευθύνη διαχέεται σε όλο τον ιεραρχικό κορμό και ίσως ο "πρωταγωνιστής" αρχιφύλακας να είναι τελικά ο κομπαρσος του έργου.
Στο Ιρακ έγινε μία άλλη ΕΔΕ γιά το γνωστό γεγονός στις στρατιωτικές φυλακές και σας προσφέρω το λικνκ από το NEW YORKER γιά να διαβάσετε γιά το πως αντιμετωπίστηκε από την ιεραρχία του Υπουργείου Αμύνης ο στρατηγός που έκανε την ΕΔΕ.
Πιστεύει κανείς ότι με την απόταξη των δύο η τεσσάρων αστυνομικών, το πρόβλημα διορθώθηκε ?
Δηλαδή θέλετε να πιστέψουμε ότι αυτή η σωφρονιστική πολιτική δεν ήταν σε γνώση των ανωτέρων κλιμακίων ?
Το πρόβλημα βέβαια φαίνεται να το λύνει με το ένα ή τον άλλο τρόπο η διάχυση της φηφιακής τεχνολογίας, που δίνει την δυνατότητα σε όλους να κυκολοφορούν με μία κάμερα και όλο και κάτι να καταγράφουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

An-Lu said...

Πάντως το timing της δημοσιοποίησης του βίδεο (μετά από ένα χρόνο) είναι εξαιρετικά ύποπτο...

Anonymous said...

Η εξουσία, δεν μπόρεσε, δεν μπορεί και (υποθέτω σαν ένας απλός ωτοακουστής)δεν θα μπορέσει,
να καταφέρει να στρατολογήσει ανθρώπους-"στελέχη" (από πλευράς παιδείας,μόρφωσης κτλ..) γιατί το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην έλλειψη διοικητικής ικανότητας,τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά στην ίδια την μορφή ως θεσμικό ίδρυμα και η στρατιωτική ιεραρχία η οποία υπάρχει.
..αυτή είναι που μπορεί και "καλύπτει" τους βροντόσαυρους και "θάβει" τους τελευταιους τροχούς του Α.Σωματος για πράγματα που οι βροντόσαυροι έχουν "θεσμοποιήσει" από την μεταπολεμική περίοδο..Οι συνδικαλιστές μιλούν μέσα από τα δόντια τους για την κατάσταση και τα media τους θάβουν με ερωτήσεις προμελετημένες....Και βέβαια, μην ψαρώνουμε ότι οι άλλες αστυνομίες του κόσμου είναι ανθρώπινες...Η Αστυ-Νομία είναι το όπλο της Δημοκρατίας ενάντια σ'οτιδήποτε απειλεί το συμφέρον της εκάστοτε κυβερνητικής κλίκας κυριαρχεί --άσχετα άν το συμφέρον αυτό είναι κοινό μ'αυτό του Εκλογικού Σώματος που διοικεί αυτόν τον ΄τοπο υποτείθεται--
Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι είναι και αυτό μαγαζί με πολλούς κ δίαφορους μετόχους και πιστωτές στο Παθητικό του, που πολλές φορές δεν συμφωνούν σε όλα..γι'αυτό και οι απρόσμενες σκηνές που εμφανίζονται κατά καιρούς στα media και αποροσανατολίζουν τον κόσμο (μ'ένα σμπάρο 2 τριγώνια) από τα αληθινά εγκλήματα που γίνονται!!

Δεν συμψηφίζω προσωπικότητες αστυνομικών, αλλά αθροιστικών καταστάσεων....