ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

5.3.06

Πρωϊνή Βόλτα στην Ανάβυσσο

Σάββατο πρωί πήγαμε βόλτα γιά περπάτημα. Ετσι χωρίς πρόγραμμα γιά να ξεσκάσουμε λίγο. Χωρίς πολύ δυσκολία στο οδήγημα καταλήξαμε στην παραλία της Αναβύσσου.
Πάντα μου άρεσε αυτή η παραλία με τον όρμο και την αμμουδιά αλλά ποτέ δεν την είχα περπατήσει. Αρχικά πήγαμε στην δεξιά της πλευρα προς την Σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων αλλά επειδή η Μαρίνα φορούσε ... τακουνάκι που βυθιζότανε στην άμμο προχωρήσαμε προς αριστερά που υπάρχουν πετρόκτιστες εγκαταστάσεις στην παραλία.
Εκεί μελαγχόλησα !!!!!!Οι εγκαταστασεις τελειωμένες και σε πλήρη εγκατάλειψη. Φαντάζομαι θα ανήκουν στο ΕΟΤ που μόλις θα παει να τις επινοικιάσει σε κάποιον θα θυμηθεί ο τοπικός Δήμος ότι του ανήκουν κλπ κλπ.
Σκουπίδι, σακούλα, πλαστικά μπουκάλια θαμμένα κατά μήκος της παραλίας. Απογοήτευση. Να βράσω τον Αρκτούρο και το ΝΑΤΟΥΡΑ 2000. Αν κάθε σχολείο της Αττικής πήγαινε εκεί γιά περίπατο και στα πλαίσια τηε περιβαντολογικής εκπαίδευσης ζητούσαν από τα παιδιά να μαζέψουν τα πλαστικά δοχεία, θα είχαμε μία υπέροχη παραλία γιά αναψυχή.
Επμένω στα παιδιά διότι αν πάνε και την καθαρίσουν μικρά όταν μεγαλώσουν και κάνουν οικογένεια θα προσέχουν που θα πετάξουν το κουτί της πορτοκαλάδας και το μπουκάλι του νερού.
Ας μη γελιόμαστε, εμείς τα βρωμίζουμε δηλαδή εγώ, εσύ ό δίπλα. ΑΝ τα παιδιά μας απο μικρά μάθουν να μη ρυπαίνουν τότε σε 20 με 25 χρόνια θα έχει καθαρίσει το περιβάλλον.
Δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά παιδείας.
Οσο γιά τα παρατημένα κτίσματα. Κρίμα τα λεφτά, ωραία αναψυκτήρια πετρόκτιστα, διάδρομοι περιπάτου, ράμπες γιά προσβαση στην αμμουδιά. Χάρμα οφθαλμών αλλά σε πλήρη εγκατάλειψη. ΚΡΙΜΑ

1 comment:

Unknown said...

Πάντως το καλοκαίρι είναι πολύ πιο φροντισμένα. Μη μείνεις με την άσχημη εντύπωση.. να ξαναρθεις όταν ανοίξει ο καιρός. Τότε που μας νοιάζονται περισσότερο εμάς τους Αναβυσσιώτες και τους επισκέπτες μας :)