ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

26.6.06

22- 25 Δις € τα επόμενα 10 χρόνια γιά ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_120801_25/06/2006_188787

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=25.06.2006,id=58845268


Μάλιστα, ανακοινώθηκε το νέο ΕΜΠΑΕ (Πρόγραμμα εξοπλισμών). Τώρα μετά την Ολυμπιάδα ( 10 Δις €), έχουμε ένα νέο μέτρο σύγκρισης γιά τις δαπανες του Δημοσίου. Προταση μου είναι, να τα μετράμε όλα σε Ισοδύμαμες Ολυμπιάδες.
Ποτέ δεν κατάλαβα την μανία των οικονομολόγων να μετράνε τις δαπάνες σαν ποσοστό του ΑΕΠ.
Ενώ με την μέτρηση της Ισοδυνάμου Ολυμπιάδος και ο πλεόν αδαής, αισθάνεται στο πετσί του την σημασία των αριθμών. Ολοι έχουμε έχει μία εποπτική εικόνα γιά το πως ξοδεύει κάποιος 10 Δισ €
  • Χτίζεις στάδια ακόμη και γιά αγωνίσματα που δεν γνωρίζεις
  • Τραμ που αρνείσαι να ενταξεις στο τρόπο ζωής της πόλης
  • Ολυμπιακό χωριό
  • κωπηλατοδρόμιο ανενεργό
  • καινούργιο Ιππόδρομο
  • C4I ( σε ημιθανή κατάσταση
  • Τεχνογνωσία υποκλοπων σε κινητά
  • Στέγαστρα αμφιβόλου αισθητικής
  • Προαστιακό σιδηρόδρομο
  • κλπ
Γιά παράδειγμα το ΕΜΠΑΕ είναι 2.5 Ολυμπιάδες. Τι το απλούστερο. Και να το διαψεύσουν, και να τσακωθούνε όλοι οι διαπλεκόμενοι, κάπου εκεί θα καταλήξουμε. Γιά το τι σημαίνει απλώς πολλαπλασιάστε επί 2 τις κατασκευές τις προηγούμενης λίστας
Αλλα παραδείγματα γιά ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
  • Project Νέου μαχητικού 3,2 Δισ € ( 30% μίας Ολυμπιάδας)
  • Πέταλο Μαλιακού 800 εκατ € (περίπου 10% της Ολυμπιάδος)
  • Εξαγορά FINASBANK Από ΕΘΝΙΚΗ 3 Δισ € ( 30% μιάς Ολυμπιάδος, η ακόμη καλλίτερα η εξαγορά της FINANBANK είναι ισοδύμαμη με 3,5 πέταλα Μαλιακού) (Εντάξει άλλο η εξαγορά και άλλο οι Δημόσιες επενδύσεις αλλά απλά έτσι καταλαβαίνουμε όλοι την αγοραστική δύμαμη των 3 Δις €)
Διάβασα σήμερα (http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=93633188 ) ότι αν δεν αγοράσουμε το JSF που είναι αόρατο, επειδή το έχουν πλύνει με forte, τo 2010 η Τουρκία θα έχει υπεροπλία στο Αιγαίο. ( Μάλιστα, τώρα φοβηθήκαμε)
Και αν παγώσουμε τους εξοπλισμούς και ρευστοποιήσουμε τα υπαρχοντα οπλικά συστήματα και μειώσουμε δραστικά τις ένοπλες δυνάμεις, τι πόροι θα εξοικονομηθούν γιά ανάπτυξη ???
Τεράστιοι πόροι, που θα μας εκτινάξουν σαν οικονομία και κοινωνία. Η επένδυση σε εξοπλισμούς είναι πολύ θετική γιά χώρες που παράγουν τεχνολογία και διαθέτουν βασική έρευνα. Γιά χώρες όμως που έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα σε τουρισμό και γεωργία, όπως η Ελλάδα λόγω ηλίου, τι έννοια έχει να φαντασιωνόμαστε ότι έχουμε αποτρεπτική ισχύ ? Υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμιο ιστορία, που η αποτρεπτική ισχύς ανάγκασε τον επιτιθέμενο να το ξανασκεφτεί ? (Εκτός πυρηνικών, βέβαια, που από την φύση τους εμπνέουν σεβασμό, είδατε με την ευγένεια μιλάνε όλοι στην Β. Κορέα !!!!!!!!!)
Θα επιτεθεί η Τουρκία, σε μία χώρα άοπλη και μέλος της ΕΕ. Ισως ΝΑΙ ίσως και ΟΧΙ !!!!!!!
Από την άλλη πλευρά ίσως ο συλλογισμός μου να είναι λανθασμένος, διότι η Τσεχία, και η Ουγγαρία αγοράζουν το Grippen από την Σουηδία (το συζητάει και η Βουλγαρία) . Εχω κάποιο πρόβλημα να εντοπίσω τον εχθρό τους αλλά κάτι θα ξέρουν αυτοί που πληρώνουν περισσότερο από εμένα, δεν είναι τρελλοί οι άνθρωποι .................................

4 comments:

Unknown said...

Δεν καταλαβαίνω αν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις ή αν απλώς αστειεύσαι...

CGP said...

@tolisbak

Γιά να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος.

Ισως να έχω γράψει κάτι το αστείο, σ' ευχαριστώ πάντως γιά το σχόλιο σου.

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

Anonymous said...

Best regards from NY! »