ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

1.6.06

32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Μετά την κρίση στην Κύπρο του 1974, ίσως και παλαιότερα, βρισκόμαστε σε καθεστώς επιφυλακής απέναντι στην Τουρκία και ιδιαίτερα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Που θα πάει αυτή η κατάσταση ?
Δηλαδή έως πότε θα έχουμε τις καθημερινές κοκκορομαχίες.
Αυτή την στιγμή δεν αναφέρομαι στο υλικό κόστος, αλλά με αφορμή το τραγικό συμβάν με τον πιλότό Κ.Ηλιάκη, αναρρωτιέμαι μέχρι πότε θα τσακωνόμαστε γιά το αν στο καράβι που απέχει 7 μίλια από την Ρόδο πλέει στα διεθνή ύδατα, ο ιστός όμως ευρίσκεται στον ελληνικό εναέριο χώρο ?
Η γνώμη του ειδικού στα θέματα πολέμου κυρίου Κλαούζεβιτσ είναι ότι η συμπεριφορά σε ένα πόλεμο καθορίζεται από την επίδραση τριών πόλων, τις πρωτοβουλίες των πολιτικών, τις ενέργειες των στρατιωτικών και τα "πάθη" των λαών. Θέλω να πιστεύω ότι γιά την περίπτωση μας, ο πόλος των πολιτικών έχει τον πρωτεύοντα ρόλο, οι οποίοι καλούνται στην προκειμένη περίπτωση να επιδείξουν "statemanship".
Το παράδειγμα της συμμαχίας Γαλλίας - Γερμανίας, ας μας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα γιά το τι μπορούν να πετύχουν δύο χώρες με εκατόμβες νεκρών από συρράξεις μεταξύ τους. Το δε παράδειγμα της διαμάχης Ισραήλ - Παλαιστίνης ας είναι ένα σκοτεινό παράδειγμα γιά την κόπωση που δημιουργεί ακόμη και σε ένα Γολιάθ η συνεχής αντιπαράθεση του με ένα Δαυίδ.
Σαν επίλογος,
1. Απορία: Kατά την διάρκεια της κηδείας, ο Πρωθυπουργός τι σοβαρή δουλειά είχε να διεκπεραιώσει που τον εμπόδιζε να πάει γιά το ύστατο ΧΑΙΡΕ στη κηδεία του αδικοχαμένου πιλότου ? (Μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρό προσωπικό πρόβλημα δικαιολογείται η απουσία)
2. Eυχή: Ας ελπίσουμε επίσης ότι το Κράτος και η ΠΑ τώρα που σβύσανε οι προβολείς, θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου.

1 comment:

Anonymous said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»