ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

17.8.06

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, βλέπουμε ξεκάθαρα την συνεισφορά του αφανούς ήρωα/καταναλωτή στην οικονομική ανάπτυξη.
Ας ελπίσουμε ότι το τραπεζικό σύστημα θα συνεχίσει να χορηγεί υγιή δάνεια, γιά να χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα η λειτουργία της οικονομίας.
Υπαρχουν βέβαια κίνδυνοι μπροστά μας αλλά δεν μπορώ να δω κάποιο άλλο δρόμο που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει η οικονομία.
Αν τώρα πετύχουμε να κάνουμε ορισμένες θεσμικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Κράτους και παράλληλα στηρίξουμε τουρισμό και γεωργία, ίσως να καταφέρουμε να μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία και να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης σαν τους τωρινούς σε βάθος χρόνου. Η ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης είναι θέμα επιβίωσης λόγω των πολλών υποχρεώσεων πού έρχονται λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.
Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ο τουρισμός, ένα εξαιρετικά σύνθετο προϊόν, τα βασικά συστατικά του οποίου, ο ήλιο και οι ακτές, μας εδόθησαν ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ.
Το άλλο μεγάλο στοίχήμα, είναι η επώδυνη αρχικά μετάβαση της γεωργίας, σε συνθήκες ανταγωνισμού. Αν στρωθούμε στην δουλειά και ξεχάσουμε τις παλιές καλές εποχές (βλέπε μπαμπακι) ίσως να γίνουμε μία δύναμη στο Agribusiness. Εχουμε όλα τα εφόδια και κυρίως τον ήλιο πάλι με το μέρος μας.
Αυτό που έχουμε εναντίον μας είναι η κακομοιριά, η ενδοσκόπηση, η νοοοτροπία της αρπακτής και το σύνδρομο τυ κακομαθημένου παιδιιού που όλοι του φταίνε και όλοι του χρωστάνε από την ημέρα που γεννήθηκε
Και όλα αυτά, είναι ανάγκη να γίνουν χωρίς να σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό να καταναλώνουμε (με μέτρο και σύνεση).
Ενδιαφέροντες καιροί..................................

2 comments:

Αταίριαστος said...

Αυτή η γενιά αγροτών να στρωθεί για να φτιάξει ανταγωνιστικό προϊόν; Λίγο δύσκολο το βλέπω. Έχουν καλομάθει με τις επιδοτήσεις που θεωρούν περίπου ως υποχρέωση της πολιτείας/Ε.Ε. απέναντί τους.
Η επόμενη γενιά αγροτών ίσως...

CGP said...

@ αταιριαστος

Θεωρητικά μιλάω, δεν έχω επαφή με την γεωργία, αλλά όταν βλέπω να πουλιούνται 5€ ιταλικά κολοκυθάκια και μελιτζάνες grilled σε γιάλα σαν antipasti, ε κάτι παει στραβά με εμάς.