ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

20.8.06

Η Ο ΓΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Προβληματισμός γιά το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν κάνετε τον κόπο να διάβάσετε το λινκ θα διαπιστώσετε ότι ο προβληματισμός του δημοσιογράφου αυτοαναιρείται με την παρατήρηση ότι εαν δεν είχαμε το ΕΥΡΟ, θα είχαμε υποτίμηση. Ε, και ? Μα γιά αυτό έχουμε το ΕΥΡΟ γιά να μην ασχολούμεθα με το έλλειμμα τρεχουσών συναλλάγων, αλλά με το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης και να εστιάζουμε την προσοχή μας στην ανάπτυξη. Που σημαίνει κατ' αρχάς ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και στην συνέχεια επενδύσεις και πλασσάρισμα της ελληνικής οικονομίας στον διεθνή ανταγωνισμό, σε κλάδους που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Τώρα με την καταστροφολογία και την μουρμούρα δεν προχωράμε.


Ασχολείται κανείς γιά το έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλάγες μεταξύ του Νομού Καβάλας και του Νομού Καρδίτσας, όχι βέβαια. Και βέβαια υπάρχει ισοζύγιο συναλλάγων, αλλά το πρόσημο του δεν έχει καμμία σημασία στην καθημερινότητα. ΑΝ έχεις τον τρόπο να χρηματοδοτείς το έλλειμμα, μπορείς να ζήσεις με αυτό χωρίς πρόβλημα και όντας στην ζώνη του ΕΥΡΟ τα ελλείμματα αυτά χρηματοδοτούνται και άμεσα και εύκολα.
Ας αφήσουμε τα δάκρυα και τον προβληματισμό γιά το έλλειμμα και ας ασχοληθούμε με το έλλειμμα στην παραγωγικότητα και στον "πελατοδιωκτικό" χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας. Ας συζητάμε γιά το όσες ξένες επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα και κατά πόσον η Ελλάδα είναι "παίκτης" στον χώρο των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής. (Κάνω μία υπόθεση εργασίας ότι ο ζωτικός μας χώρος είναι τα Βλκάνια και η Μ.Ανατολή).
Το ζητούμενο είναι να πουλήσουμε "ΕΛΛΑΔΑ". Μπορούμε να το κάνουμε αυτό ? Δεν είναι κάτι το απλό αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Είναι μία συνολική προσπαθεια και σε αυτό ο οικονομικός τύπος έχει να παίξει μεγάλο ρόλο, εκπαιδεύοντας το αναγνωστικό κοινό στην νέα πραγματικότητα που βιώνουμε μετά το 2001 (ένταξη στο ΕΥΡΟ). ΟΨΟΜΕΘΑ !!!!!!!!!!!!!

No comments: