ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

28.9.06

DISNEY ECONOMICS

Η σοβαρότητα των αριθμών γιά την ελληνική οικονομία σε λίγο θα μοιάζει με κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστή τον ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ.
Και ξαφνικά ανακοινώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία να ονομαστούμε "πλούσιοι".
Η Στατιστική Υπηρεσία έχει ολοκληρώσει την έρευνα της και περιμένει την βούλα της έγκρισης από την EUROSTAT.
Και να σας πω κάτι, γιά να το ζητάμε θα έχουμε και πιθανότητες να το πετύχουμε και σε λίγο θα έχουν όλοι ξεχάσει την αναπροσαρμογή, απλά θα έχει η κεντρική κυβέρνηση περισσότερο χώρο γιά παροχές και όλα θα πανε καλά γιά να εξασφαλιστεί η δεύτερη και γιατί όχι και τρίτη τετραετία αν δεν έχουμε κανένα αυτογκόλ. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Βλέπω να παθαίνει η αντιπολίτευση, αυτό που έπαθαν στην Αγγλία οι συντηρητικοί και θα μείνουν εκτός εξουσίας γιά τουλάχιστον δύο τετραετίες.
Ολα αυτά καλά είναι και η δημιουργική λογιστική καλή είναι και μάλιστα είναι και αναγκαία γιά να αγοράζει χρόνο η κυβέρνηση γιά να πετύχει τις εδώ και 150 χρόνια αναμενόμενες διαρθρωτικές αλλάγές. Σε άλλες εποχές γιά να τσουλήσει το πράγμα κάναμε μία υποτίμηση, τυπωναμε και χαρτονόμισμα και προχώραγε το κάρρο. Τώρα με το ΕΥΡΟ, τα πράγματα είναι περισσότερο sophisticated και η δημιουργική λογιστική χρησιμοποιείται στο να αγοράζει χρόνο και να κοιμάται ήσυχος ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Το ερώτημα όμως είναι ΑΝ θα γίνουμε ποτέ κράτος ευρωπαϊκό της παλιάς προ 1980 εποχής η όχι. Δηλαδή θα συγκρινόμεθα σαν καλλίτεροι με την Ουγγαρία και την Βουλγαρία (αλλα κράτη με φημισμένες οικονομίες DISNEY η με την Ολλανδία ?)
Μήπως είναι καιρός πέρα από το ΑΕΠ, να λαμβάνουμε υπ' όψη και ποιοτικούς δείκτες όπως λακκούβες / χλμ, λειτουργούσες μονάδες ΜΕΘ/1000 κατοίκους, ρύποι ατμόσφαιρας, δαπάνες γιά έρευνα και ανάπτυξη σαν ποσοστό του ΑΕΠ ( επι τη ευκαιρία, αν τώρα γίνει αναπροσαρμογή, το ποσοστό του ΑΕΠ γιά έρευνα και αναπτυξη της ελλάδος, θα ανταγωνίζεται την Λιβερία, Γκάνα και Παπούα Νέα Γουινέα).
Αχ, θα έχει μεγάλη πλάκα αν πάρουμε την ευλογία από την EUROSTAT !!!!!!!!!!! Θα γίνουν τηλεοπτικοί διάλογοι με αλληλοκατηγορίες και συζητήσεις του εμείς σας κάναμε πλουσίους κλπ κλπ κλπ.
Να παρακαλάτε να βαστάει καλά η οικοδομή και η ιδιωτική κατανάλωση. Ολα τα άλλα είναι γιά να γεμίζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα. Αν λοιπόν βλέπετε στον δρόμο βαρέλες με μπετόν, μη φοβάστε. Αφήστε τους μανδαρίνους να μαγεύουν την EUROSTAT. Η οικονομία είναι μία χαρά. Αν σταματήσετε να βλέπετε βαρέλες με μπετόν, έρχεται μπόρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

Attalanti said...

Η δημιουργική λογιστική ήταν ο μόνος λόγος να διαβάσω (και να ξεπεράσω) την απλή λογιστική. Δεν καταλαβαίνω τη μικρή σου εκτίμηση στους... "ποιοτικούς δείκτες" (sic)! ;)

Όσο για τις τετραετίες, το παρελθόν μας διδάσκει: η πρώτη είναι χαρούμενη λόγω νίκης, η δεύτερη λίγο πιο αγχωμένη, λόγω επερχόμενης ήττας. Αλλαγή σκηνικού και πάλι από την αρχή! Έτσι, για να μη βαριόμαστε.

Με την καλημέρα μου!

CGP said...

@ attalanti

Ισως να μην το έγραψα σωστά, έχω μεγάλη εκτίμηση στους ποιοτικούς δείκτες.
Τώρα σχετικά με τις τετραετίες, δεύτερη αν έχει άρωμα ήττας συνοδεύεται και από ένα μικροπλιάτσικο.. Πιπέρι στο στόμα μου...

Καλημέρα