ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

4.1.07

ΑΡΤΟΣ-ΓΑΛΑ-ΚΑΥΣΙΜΑ

Μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ σχετικά με τις αλλαγες που ισως να γίνουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην διάθεση τριών πολύ βασικών προϊόντων.
Σε όλα αυτά τα προϊόντα εναγωνίως θέλουν τα Super Market να έχουν το πάνω χέρι. Ιδιαίτερα γιά τα κάυσιμα που οι τζίροι είναι τεράστιοι, θα γίνει σφαγή αν τελικά αποφασιστεί να γίνει η πλήρης απελευθέρωση των εισαγωγών με την κατάργηση της υποχρέωσης γιά στρατηγικά αποθέματα.
Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα πρατήρια ανά κάτοικο, ανά αυτοκίνητο ανά ότι δείκτη θέλετε στην Ευρώπή.
Το 2007, έχουμε πρατήρια κάτω από πολυκατοικίες, αν είναι δυνατόν, και είμαι πολύ περίεργος να δώ μεχρι που θα φτασει η αναμενόμενη εδώ και 15 χρόνια απελευθέρωση της αγοράς.
Γιά λόγους καθαρά γεωγραφικούς, δεν θα γίνουμε ποτέ Γαλλία, που τα HYPERMARKETS διέλυσαν τις εταιρείες εμπορίας κατεβάζοντας βυτία από την Ολλανδία απευθείας στο ΗYPERMARKET διαλύοντας το κόστος. Η πληθώρα πρατηρίων, έχει σαν αποτέλεσμα να είναι αναγκαστικά υψηλα οι τιμές, γιά να καλύπτονται τα έξοδα των μκροπρατηρίων αλλά και να έχουμε πρατήρια χαμηλού επιπεδου, διότι η επένδυση διαφορετικά δεν βγαίνει. Θα γίνει ορθολογισμός της αγοράς, που σημαίνει λιγότερα και μεγαλύτερα πρατήρια ? Οψόμεθα
Προσωπικά δεν είμαι υπερ του γιγαντισμού και προσπαθω να ψωνίζω από μικρά μαγαζιά με λίγο μεγαλύτερο κόστος και καλύτερες υπηρεσίες αλλά στα καύσιμα, δεν μου πάει να παω να βάλω βενζίνη κάτω από πολυκατοικία.
Εδώ έχουμε μία ενδιαφέρουσα σύκρουση μεταξύ μικροσυμφερόντων (μη νομίζετε ότι μπορεί έτσι εύκολα να γίνει κανείς πρατηριούχος), δικαιωμάτων του καταναλωτή γιά ανταγωνιστικές τιμές, και προστασία περιβάλλοντος.

No comments: