ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

13.1.07

Δουλειά δεν έχει ο διάολος......

Μάλιστα, τώρα στρώσαμε. Γιά να δημιουργήσουν ομαδικό πνεύμα στο Corporate America, τους μαθαίνουν μαγειρική. Θα έχουμε δίπλα στα γυμναστήρια μέσα στις μεγάλες εταιρείες και κουζίνες. Ηταν αυτό ακριβώς που έλειπε. Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν οι Human Resources. Πάλι καλά, από να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να παίζουν paintball (απίθανη επιλογή γιά δέσιμο ομάδος), καλύτερα να μαθουν να μαγειρεύουν κανένα φαγητό. Αν μη τι άλλο αποκλείεται να πεινάσουν...........................

3 comments:

Λύσιππος said...

Η Ελληνική μιζέρια και αντιμετώπιση κάθε νέου, κάθε διαφορετικού με μάτι δύσπιστο δεν με εκπλήσσει πλέον. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας που αντίκειται σε οτιδήποτε θετικό. Ομως, η Ελλαδάρα ξέρει να αντιγράφει μύρια όσα κάκιστα, πχ reality shows, προκειμένου να προβάλλει την επιφανειακή δυτικοποίησή της.

CGP said...

@Λύσιππος

Δεν νομίζω ότι αποτελεί η παρατήρηση μου, αντίδραση ελληνικής μιζέριας. Αποτελεί καυστικό σχόλιο γιά τον τρόπο λειτουργίας της corporate america. Η μαγειρική είναι ένα χομπυ μου και ποτέ μου δεν έιχα σκεφτεί ότι θα αποτελούσε τον διάδοχο του paintball σε team building. Δεν κρύβω ότι έχω ένα "κόλλημα" με τα HUMAN RESOURCES, αλλά με παρανόησες αν νομίζεις ότι είμαι δύσπιστος σε κάθε τι καινούργιο προερχόμενο από Αμερική.

Λύσιππος said...

Καλημέρα. Ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο κι η "corporate America" όπως τη λες δοκιμάζει νέες τεχνικές προκειμένου να ωθήσει την ομαδικότητα, να φέρει τους εργαζόμενους οι οποίοι περνούν στη δουλειά τους σχεδόν τη μισή μέρα και να ανεβάσει το ηθικό και τη δημιουργικότητα σε μια εποχή δύσκολη διεθνώς.

Να σε ρωτήσω το εξής: τί κάνει η αντίστοιχη "corporate Hellas";
Γιατί ο Ελληνας ιδιωτικός υπάλληλος είναι χαμένος από κούπες; Για το δημόσιο υπάλληλο δε μιλάμε βέβαια. Αποτελεί μέτρο και σταθμό του σφυγμού στο Ελλαδιστάν.