ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

23.2.07

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ............

Υπάρχει μία σχετική μιζέρια στον χώρο του "επί πληρωμή έντυπου" τύπου.
Τα οικονομικά τους αποτελέσματα είναι γιά κλάματα.
Αυτό όμως δεν είναι απορίας άξιον, διότι αν έχει κανείς την επιλογή να διαβάζει βλακείες πληρώνοντας και μη πληρώνοντας, προφανώς επιλέγει να διαβάζει βλακείες μη πληρώνοντας και επιλεγει τις δωρεάν εφημερίδες.
Αυτή η απόφαση του κοινού θνητού, έχει τραγικές συνέπειες γιά τον "επί πληρωμή έντυπο" τύπο, διότι δίνει σήμα στις διαφημιστικές εταιρείες να μην δώσουν διαφήμιση και το αποτέλεσμα....ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, δηλαδή όσο περισσότερο πουλάνε τόσο περισσότερο θα χάνουνε.
Γιατί όμως ο κοινός θνητός επιλεγει την Δωρεάν Εφημερίδα ? Διότι κατά τη ταπεινή γνώμη του γράφοντος, βαρέθηκε, έστω και υποσυνείδητα, να διαβάζει άρθρα που τον αποπροσανατολίζουν .
Γιά παράδειγμα αναφέρω το θέμα με τις αντικειμενικέ αξίες !!!!!!!! Τι ενδιαφέρει τον κοινό θνητό, αν οι αξίες στην Βουλιαγμένη ανέβηκαν στα 8 δις EURO ανά τετραγωνικό ?
Τι προσπαθούν να αναλύσουν ? Οι τιμές της γής θα ανεβαίνουν, διότι ο Θεός σταμάτησε να δημιουργεί γή πριν απο περίπου 13 δις χρόνια, ενώ συνεχίζει ασυγκράτητος να δημιουργεί ανθρώπους.
Αντι να προσπαθεί ο "επί πληρωμή" έντυπος τύπος να περάσει στον κοινό θνητό κάποιο προβληματισμό γιά την αειφόρο ανάπτυξη, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, γιά το αίσχος ότι στην ελλαδα μιλαμε γιά ΧΥΤΑ και όχι γιά ΧΥΤΥ ( η διαφορά είναι ότι λογω ανακύκλωσης οι κουτόφραγκοι μιλάνε γιά υπολείμματα ενω εμείς γιά απορρίμματα, γιά χώρους Parking, γιά ποιότητα ζωής ασχολούμεθα με ....υπολογισμούς φόρων που ούτε να τους αποφύγεις μπορείς και ίσως να είναι και κοινωνικά δίκαιοι διότι έχουν ένα αντικειμενικό τρόπο υπολογισμού. Δεν υποστηρίζω ότι μου αρέσουν οι φόροι, αλλά αυτό είναι το θέμα γιά να ασχολούμεθα ?
Ας μη ξεχνάμε επίσης, ότι η οικοδομή, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας. Το κράτος προσπαθεί να φορολογήσει αυτή την δραστηριότητα, γιά να αυξήσει τα έσοδα. Αν το παρατραβήξει, ίσως να ψοφήσει η χρυσοφόρος κότα, αλλά και τι στη ζωή αυτή δεν έχει ρίσκο ?
Τι ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη, το πόσο κάνει το τετραγωνικό στην Ηρώδου Αττικού, η το πόσο κάνει το τετραγωνικό στο Παγκράτι ? Προς τι, οι αναλύσεις και οι προβληματισμοί, αν στη Κορινθία ανέβηκαν οι τιμες 1000 %. Ας ανέβουν και 100.000 %. Αυτό τι σημαίνει γιά τον μέσο πολίτη ? Δεν ανέβηκε η αξία λόγω Προαστικού και Αττικής Οδού ? Τι παραπονιόμαστε ? ναι θα ανέβει το ΤΑΠ, ε, και αυτό τι σημαίνει ? Οταν το χωράφι παιρνει αξία δεν κερδίζουν όλοι ?
Το λυπηρό είναι ότι αντί να ασχολούμεθα με το πως θα δουλέψουμε και θα δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες, ασχολούμεθα με τα ακίνητα, γιά το τι φορολογητέα αξία έχουν. Αυτό αποτελεί μία απίθανη σύγχρονη κατάντια και σε αυτό τον λαϊκισμό, ο ρόλος του "επί πληρωμή τύπου" είναι επαίσχυντος.
Και βέβαια θα υπαρξει προβληματισμός γιά την αξία των ακινήτων. Αυτό που θα περίμενε κανένας να διαβάσει σε μία "επι πληρωμή" άρα και περισσότερο ανεξάρτητη εφημερίδα, θα ήταν μία συγκριτική ανάλυση των τιμών ελλάδος με άλλες χώρες, σύγκριση φόρων κληρονομιάς η γονικής παροχής σε σχέση με το εισοδήματα, φόροι μεταβίβασης και άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με την σύγκριση του κόστους γης και κατοικίας γιά τον μεσο άνθρωπο μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ.
Ας λείψουν οι υστερίες και ας αναλύσουμε την πραγματικότητα.
Αλήθεια με τις νέες αντικειμενικές, τι αξία έχει η Σαντορίνη ?
Εϊναι δυνατόν να σχολούμεθα με το ΤΑΠ, όταν υπάρχουν στη Σαντορίνη ξενοδοχεία που χρεώνουν την βραδιά 2.500 EURO ? Πόσο έκαναν τα οικόπεδα στη Καλντέρα το 1970 κάτι?
Τι εννοώ με αυτό ?
Οτι έχει αυτή η χώρα δυνατότητες και κρυμμένες αξίες που λύνουν όλα μας τα "οικονομικά" προβλήματα.
Πριν από 50 χρόνια το Βίτσι είχε ναρκοπέδια, σήμερα το Βίτσι διαφημίζεται στο Passport. Αυτό δεν μας λεει κάτι????
Ας αφήσουμε την γκρίνια και ας παμε να δουλέψουμε.....................................

No comments: