ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

28.3.07

Αρχίζουν τα δύσκολα ....

Ο κ. Μάνος έχει χρηματίσει Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και προϊστάμενος των κκ Αλογοσκούφη και Δούκα. Και ρωτάει το αυτονόητο. Γιατί να υπάρχει παραμάγαζο σχετικά με την κάλυψη των δανειακών αναγκών του Δημοσίου ? Αφού έχουμε τον ΟΔΔΗΧ τι την θέλουμε την "μυστηρια" Διεύθυνση στο Γενικό Λογιστήριο ????????????.
Μήπως από εκεί γίνονται τα μυστήρια δάνεια ? Μήπως με τον κύκλο που κανουν τα ομόλογα καλύπτονται τα management fees, των άλλων "καθαρων ομολόγων" και έτσι "πετυχαίνουμε¨" ευνοϊκούς όρους δανεισμού ? (Δηλαδή εμφανιζόμαστε να δανειζόμαστε με ελάχιστες μονάδες βάσης πάνω από το Γερμανικό Δημόσιο δανειζόμενοι επισήμως μέσω ΟΔΔΗΧ, ενώ στην πραγματικότητα η διαφορα των μονάδων βάσης που θα έπρεπε να πληρώναμε σαν Ελλάδα επιβαρύνει τα "μυστήρια" ομόλογα που και με τις τούμπες που κανουν και με σίγουρη διάθεση στους "ανίδεους" πετυχαίνουμε τελικά εικονικό χαμηλό κόστος δανεισμού σαν χώρα. Γιά να πετύχει αυτό, είνα απαραίτητο οι Διοικήσεις να είναι ανίδεες και υπάκουες.

Βέβαια έτσι μειωνουμε και την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων αλλά αυτοί έτσι και αλλοιώς καταδικασμένοι είναι. Να προσέχανε σε ποία χώρα επιλεξανε να ζήσουνε. Να βγεί η τετραετία και βλέπουμε..Εξ'αλλου παλαιότερα τα είχανε άτοκα, τώρα αν χάσουν λίγο από τη απόδοση γιά το γενικό καλό. Μας το οφείλουν που τους κυβερνάμε τόσο καλά !!!!!!!!!!!!

Αυτό βέβαια δεν είναι "γαλάζια" ανακάλυψη. Και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν τυχαίους ανθρώπους στην διαχείριση των δανείων.

Να δούμε που θα καταλήξει αυτό το κυνήγι των ανίδεων. Αν τωρα είχαν ξεχάσει να το πουν στον Πρόεδρο γιά το παραμάγαζο, και απλά του λέγανε το πόσο φτηνά δανείζονται από τον ΟΔΔΗΧ, τότε............. το πρόβλημα ξεπερνάει τους ανίδεους και ακουμπάει αυτούς που τους διορίσανε ( να παριστάνουν τις ανίδεες Ιφιγένειες)

Το Treasury Management είναι πολύ γλυστερό και το πραγματικό κόστος δανεισμού γιά να υπολογισθεί, θέλει αρκετό ψάξιμο. Θα δούμε μέχρι που θα φτάσουν. Το λεω αυτό διότι έχουμε και διφορούμενες δηλωσεις, διότι από την μία οι ¨ειδικοί" μιλάνε γιά ανίδεους και οι όχι αρμόδιοι ( κ. Ρουσόπουλος) γιά πετυχημένη επενδυτική πολιτική (Διαλέξτε και πάρτε ότι σας συμφέρει).

Το μόνο καλό από αυτή την υπόθεση είναι ότι όταν κλείσει, θα έχει ενημερωθεί ο κόσμος περισσότερο γιά την αγορά των ομολόγων. Και αυτό κάτι είναι !!!!!!!!!!!!!

1 comment:

An-Lu said...

Ουγκ;!