ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

30.3.07

Και ζήσανε αυτοι καλά και εμείς .....χειρότερα

Επιτέλους αρχίζει και ξεθολώνει το τοπίο.

Η δήλωση του κ. Δούκα είναι ξεκάθαρη.

Τι μας "αποκαλύπτει" λοιπόν ? Οτι εμένα η δουλειά μου είναι να δανειστώ γιά λογαριασμό του Ελληνικού Κράτους στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Τελεία και Παύλα. ΑΝ γιά να πετύχω αυτό το σκοπο αυτό χρειαστεί να συνεργαστώ με τον διάολο, θα το κάνω ευχαρίστως γιά το εθνικό συμφέρον. Εμένα με ενδιαφέρει να βάλω στo ταμείο του Κρατους κάποια δις € γιά να πληρώσω συντάξεις, μισθούς κλπ.

Το ίδιο "ξεκάθαρη" θα έπρεπε να ήταν και η δήλωση του κ. Τσιτουρίδη, δηλαδή "η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω ότι τα διαθεσιμα των ταμείων να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Αν γιά τον σκοπό αυτό χρειαστεί να συνεργαστώ με τον διάβολο, θα το κάνω ευχαρίστως γιά να διασφαλίσω τα συμφέροντα των ασφαλισμένων".

Αλλά που να τολμήσει να το πει αφού όλοι βάζουν πλατη γιά να μπορέσει να δανειστεί ο Δούκας. Δεν υπαρχει μεγαλύτερη κατάρα γιά μία εταιρεία από το να εξαρτάται από τον Treasurer (Η κατάρα αυτή γιά ένα κρατος είναι εξίσου ισχυρή, διότι ο κ. Δουκας πρέπει να δανειστεί γιά να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, F16, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, φάρμακα κλπ)

Αρα οι δύο αυτοί κύριοι είναι σε αντίπαλα στρατοπεδα και το κέρδος του ενός αποτελεί ήττα γιά τον άλλον ( Στο χώρο του Treasury, ρομαντικά κουραφέξαλα σαν win win καταστάσεις δεν υπάρχουν διότι το χρήμα ούτε μυρίζει ούτε χρώμα έχει, θάνατος σου η ζωή μου και παμε παρακάτω που φαίνεται από το στύλ της δήλωσης Δούκα)

Με τρόμο διάβασα του όρους ενός ομολόγου στο οποίο επένδυσε το ΤΣΕΑΠΘ

Αλλα και οι όροι του περίφημου ομολόγου των 280 εκατ € δεν είναι λιγότερο "εξωτικοί"

Αλλά η "εξωτικότητα" των όρων δεν είναι το πρόβλημα. Αυτό που δεν μπορώ να κατάλάβω είναι η στρατηγική του Ελληνικού Δημοσίου στο σύνολο της.

Τι εννοώ ?

Από τι μία πλευρά εκδίδουμε "εξωτικά ομόλογα" με στόχο την μείωση του κόστους του δανεισμού. Ουδέν μεμπτόν σε αυτή την στρατηγική. Απο την άλλη όμως το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο με άλλο πρόσωπο (τα ταμεία) αγοράζουν αυτά τα "εξωτικά ομόλογα". Που είναι το κέρδος ? Τι είναι ένα δομημένο ομόλογο, είναι ένα ομόλογο που σου εγγυάται το κεφάλαιο και σου δίνει τόκους παραπάνω η παρακάτω ανάλογα αν σου "κατσει" το στοίχημα". Μα αν το στοιχημα¨"κάτσει" και κερδίσει ο κ. Δούκας, δηλαδή δανειστεί φτηνά, θα χάσει ο κ. Τσιτουρίδης ( και θα πρέπει να δανειστεί περισσότερα ο κ. Δούκας γιά να καλύψει το έλλειμμα του κ. Τσιτουρίδη, δηλαδή τα ταμεία). Αν κερδίσει ο κ. Τσιτουρίδης θα χάσει ο κ. Δούκας κοκ.)

Είναι προφανές ότι έχουμε μία πολυ επικίνδυνη κατάσταση στην οποία το αφεντικό του κ. Δούκα και Τσιτουρίδη (ο κ. Καραμανλής) δεν έχει έλεγχο της κατάστασης και στην πλέον λαϊτ έκδοση έχουμε μπλεχτεί γιά να δείξει έργο ο κ. Δούκας ( που είναι και ο μόνος που καταλαβαίνει την λεπτή υφή των μηχανισμών των ομολόγων). Πρωθυπουργός είναι, ας βρει την άκρη ..............

Την περισσότερο σκοτεινή έκδοση καλύτερα να μην τη σκέφτομαι( με τους διάφορους ενδιάμεσους σε ΑΘήνα και Λονδίνο) και ας ευχηθούμε ότι θα κουκουλωθεί σύντομα η υπόθεση, να βρεθεί γρήγορα μία Ιφιγένεια να τελειώνουμε.
Τραγικές φιγούρες σε αυτή την κατάσταση είναι οι υπεύθυνοι των ταμείων.


Τι τελικά θα ήθελα να μας μείνει. Να παρουν τον έλεγχο των ταμείων οι σσφαλισμένοι. Ζουμε στη ζώνη του €. Τα αποθεματικά να επενδυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μακριά από τον έλεγχο του Δημοσίου. Να επενδύονται με σύστημα, διαφάνεια και ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!!

Διότι από ότι διαβάζουμε, είχε στηθεί μια μηχανή που βάζανε τον λύκο να φυλαει τα πρόβατα. Και εμένα δεν μου το βγαζετε από το μυαλό ότι ήταν έτσι στημενο γιά να φαίνεται ότι δανειζόμαστε φτηνά και η Δ23 έκανε την βρώμικη δουλειά με τα Management fees (αυτά περί δανείων γιά αμυντικές ανάγκες, μη τα πολυπιστεύετε, σταχτη στα ματια είναι γιά δηθεν εμπιστευτικότητα, όπως και η δήλωση Δούκα ότι εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα και τα ομόλογα τα μεταπουλούσε η Morgan σε άγνωστους θεσμικους που τελικά αποδεικνύεται ότι μιλάγανε την ίδια γλωσσα με την Δ23 και γνωρίζανε οι "τσαρουχοφόροι θεσμικοί" γιά το ομόλογο που θα αγοράζανε πριν το μάθει η Morgan, που θα τους το πουλούσε. Παράξενες συμπτωσεις, πολύ παράξενες......................

No comments: