ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

11.3.07

YASOU Dima !!

Πες τα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!!!!!!!!!

Μιλάμε γιά φαινόμενο θερμοκηπίου και άλλα κουραφέξαλα, γιά οικολογική συνείδηση κλπ κλπ. Δύο είναι στην Ελλάδα οι μεγάλοι ρυπαντές. Η ΔΕΗ και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η πρώτη επειδή χρησιμοποιεί λιγνίτη και το δεύτερο επειδή είναι ανίκανο να διαχειριστεί τα απορρίμματα. Αν αυτοί οι δύο οργανισμοί, λειτουργήσουν σωστά, θα έχουμε καλύψει το κενό που μας χωρίζει από τις άλλες χώρες σε θέματα οικολογίας.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε προσωπικές ευθύνες και υποχρεώσεις γιά το περιβάλλον, αλλά η ΔΕΗ και το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι τα quick hits με το μεγάλο και άμεσο όφελος.
Το θέμα με τον λιγνίτη έχει να κάνει με το βαθύ κράτος της Ελλάδος. Ισως να αποτελεί πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας της Δ. Μακεδονίας. Δεν γίνεται η μετάβαση αύριο στην μετά λιγνίτη εποχή, αλλά ας ξεκινήσουμε κάποτε και να πούμε την αλήθεια. Θα ανοίξει ένα κουτί της Πανδώρας και θα βγούνε ξωτικά που θα σαρώσουν τα πάντα στον "ευαίσθητο" χώρο της ενέργειας. Η απεξάρτηση από τον λιγνίτη, θα αποτελέσει μετά την είσοδο στην ΟΝΕ, την σημαντικότερη μεταβολή στην Ελλάδα. Σε ορισμένους κλάδους δεν θα μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα, αλλά είναι αναγκαίο να γίνει και να καταλάβουμε κάποτε ότι ζούμε στην Ευρώπη των δικτύων και όχι στην εποχή της "αυτάρκειας".
Η απόφαση βέβαια είναι πολιτική και ελπίζω οι ιθύνοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Θα ήθελα επίσης να ήξερα, αν δεν υπήρχε ο Αλμούνια και ο Δήμας γιά να μας λένε τι να κάνουμε, πως θα λειτουργούσε το Ελληνικό Κράτος ?

No comments: