ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

20.4.07

Μήπως έχουμε πανικό ?

Πρόταση επαναγοράς του ομολόγου, που αν όλοι συνεργαστούν, θεωρητικά ούτε γάτα ούτε ζημιά ?
Προφανώς πρόκειται γιά "δομημένα" προϊόντα που απεύθύνονται σε κατοίκους της Σαχάρας όχι επειδή οι άνθρωποι αυτόί είναι χαζοί αλλά απλά μέσα στην έρημο δεν έχουν επαφή και εμπειρία από χρηματοαγορές. Αυτή η είδηση, αν σήμερα ήταν πρωταπριλιά, θα έκανε πάταγο !!!!!!!!!!!
Αν θυμάμαι καλά η πρώτη γραμμή άμυνας του Υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι εμείς εκδίδουμε ομόλογα αλλά δεν έχουμε ιδέα που ο διαμεσολαβητής τα διαθέτει.
Τώρα, μετά από 1 μήνα, θέλουμε να αντιστρέψουμε την πώληση. Γιατί ? Ερωτώ Γιατί ?
Τι κάνει την JPMorgan να θέλει να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία ? ΓΙΑΤΙ ?
Η δική μου ταπεινή άποψη είναι ότι το θέλει, επειδή η αρχική διάθεση ήταν στημένη και τώρα θέλει να καλύψει τα πειστήρια του εγκλήματος.
Είναι μία έμμεση ομολογία.
Θα ήθελα να ήξερα αν το spread δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας σε σύγκριση με την Γερμανία θα ανέβει ? Αυτό ποίος θα μας το πεί ? Ποίος θα μας πιστοποιήσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία γιά να δανειστεί δήθεν "φτηνά" δεν θα ¨κλωτσήσει" άλλες δουλειές στην JPMorgan γιά να ισοφαρίσει το χαμηλό spread δανεισμού (περιθώριο δανεισμού). Δηλαδή το πόσο ακριβότερα από το γερμανικό δημόσιο, δανείζεται η ελλάδα ?
Μαλλον τα έχουμε κάνει θάλασσα................................... και από ότι φάινεται μας πιάσανε και την Ιφιγένεια δεν θα την λένε Σάββα ............ Είναι άδικο να την λένε Σάββα !!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments: