ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

27.4.07

Εχει ο καιρός γυρίσματα............

Θυμόσαστε τις δηλωσεις γιά τις ανίδεες διοικήσεις και την άλλη δήλωση ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σύμβουλος επενδύσεων και άλλα φαιδρά. Τωρα θα κάνουμε και νομοθετική ρύθμιση γιά να μην βγούν τα συνδικάτα στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς με συνθήματα "΄φέρτε τα λεφτά πίσω Ρεεεεεεεεεεε".
Είδατε επίσης την σπουδή με την οποία και πολύ σωστά κατά την γνώμη μου καλύψε ο κ.Αλογοσκούφης τον κ. Τσιτουρίδη ? Αφού είναι προφανές ότι όλο το παιχνίδι είναι στημένο γιά να φαίνεται ότι δανείζεται ο Δούκας όσο το δυνατό φτηνότερα ( ίσως και φτηνότερα από το Γερμανικό Δημόσιο, κλωτσώντας τις προμήθειες στα πολύπαθα Ταμεία).
Το θέμα είναι να μας πούνε τώρα, αν στην προσπαθεια να βοηθηθεί ο Δούκας, κάποιοι άλλοι "έμπιστοι ενδιάμεσοι" βοήθησαν και τους εαυτούς τους. Ας μην κρυβόμαστε, στα ελληνικά ομόλογα πολλοί λίγοι παίζουν και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.
Είμαι όμως πολύ χαρούμενος από αυτή την ιστορία, διότι ενημερώθηκε το κοινό γιά τα παιχνίδια αυτά και τώρα που θα αρχισει η συζήτηση γιά το ασφαλιστικό θα υπάρχει "μαγιά" γνώσεων γιά επενδύσεις κλπ.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τον λόγο γιά τον οποίο τα Ταμεία επενδύουν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Οπως υπάρχει ο Μαγικό αριθμός γιά το 23% σε μετοχές γιά τι να μην υπαρχει και ένα άλλο 23% γιά ελληνικό δημόσιο. Στο EURO είμαστε, ας επενδύσουν σε Γερμανικό Δημόσιο η Γαλλικό η του Ηνωμένου Βασιλείου ( Σε EURO παντα). Ας ξεφύγουν από τον εναγκαλισμό του Κράτους. Και ας παει το Δημόσιο να κόψει τον λαιμό του και να πουλήσει ομόλογα όπου μπορέσει και ας πανε τα Ταμεία να επενδύσουν οπου θέλουν αλλά να αποφύγουν το sovereign risk της Ελλάδος. Δεν είναι λογικό αυτό ?
Αυτό είναι το μεγάλο θέμα γιά το οποίο ακόμη κανείς δεν έχει μιλήσει...................

1 comment:

Ζυγίνα said...

Η λογική δεν μένει πιά σε αυτή τη χώρα αγαπητέ...μετανάστευσε!



ΥΓ Θέλουμε τα φώτα σας για αεροπορικές εταιρείες, όποτε έχετε χρόνο.