ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

6.10.07

Τρόμαξαν από το Ασφαλιστικό τους

Προσέξτε την φρασεολογία και το χαϊδεμα στα αυτιά των αναγνωστών.
Λυπαμαι πολύ αλλά δεν ΔΕΝ είναι το Ασφαλιστικό ΤΟΥΣ αλλά είναι το Ασφαλιστικό ΜΑΣ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αποτελεί την κορωνίδα της πολιτικής μας ωρίμανσης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εϊναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και γιά να το περοσεγγίσουμε χρειάζεται πλήρης και διεξοδική συζήτηση γιά τα δεδομένα του προβλήματος πριν καταλήξουμε σε αποφάσεις.
Προσωπικά νοιώθω θαυμασμό γιά τον κ. Αναλυτή, που δέχτηκε να γίνει κεντρικός καρπαζοεισπράκτορας αντί να κάτσει σπίτι του και να διαβάζει βιβλία ακούγοντας την μουσική της αρεσκείας του γιά ένα θέμα που αφορά τα εγγόνια του (αν έχει, δεν γνωρίζομαστε).
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το παιχνίδι είναι στημένο γιά προσφυγή στις κάλπες και ξανά και ξανά με τον κατάλληλο εκλογικό νόμο γιά την εφαρμογή των όποιων λύσεων με ότι πολιτικά σχήματα προκύψουν τους επόμενους 18 μηνες.
Αν ποτέ σοβαρευτούμε και συλλέξουμε όλα τα δεδομενα του προβλήματος θα δούμε ότι οι λύσεις είναι και εύκολες και ανώδυνες και surprise surprise.....εφαρμόσιμες. Αλλά έχουμε πολύ ανηφόρα μπροστά μας με απίθανες ποσότητες λαϊκισμού γιά πώληση. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.....................................................................

1 comment:

Τdi said...

Τα είπες ΟΛΑ...

Επιτέλους, ας αρχίσουνε τα συνδικάτα να συνειδητοποιούν την κατάσταση ώς έχει, ότι μόνο ζημιογόνες εξελίξεις θα έρθουν αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας ΣΥΝΤΟΜΑ..

Και ας μάθουμε από πετυχημένα παραδείγματα επίλυσης του κοινωνικού θέματος, πχ στη Σιγκαπούρη, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί εν μέρη με την ύπαρξη κλαδικών συνεταιριστικών πιστωτικών-ασφαλιστικών ιδρυμάτων τα οποία καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες των μελών.. αλλά και των συγγενικών τους προσώπων!!

Αλλά όπως είπες πολύ σωστά, έχουμε τεράστια αποθέματα λαϊκισμού προς διοχέτευση...και αυτά πουλάνε περισσότερο από μια αποφασιστική αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κοινωνικού θέματος.