ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

5.1.08

Ανάγκη γιά άμεση αποκατάσταση περιβάλλοντος


Ο Δήμος Ναυπλιέων κατασκεύασε μία νέα εγκατάσταση γιά την υδροδότηση της πόλης. Ουδεν μεμπτό και μπράβο του, αλλά τι άφησε πίσω του...... Εϊναι δυνατό ο λοφίσκος που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης να είναι σκαμμένος έτσι ? (Σημειώστε στην πίσω πλευρά του υπαρχει και ένα νταμάρι που δεν λειτουργεί αλλά δεν φαίνεται από την πόλη αρα μάλλον δεν μας νοιάζει....... Δεν είναι δυνατόν το 2008, να μην υπαρχουν τεχνικές, που να απαλύνουν στο ματι την επίδραση ενός αναγκαίου τεχνικού έργου.
Το Ναύπλιο από τον τουρισμό ζεί. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν να συνεχίσουν να είναι ΤΟΠ τουριστικός προορισμός στηριζόμενοι στα μπαράκια, τα νταπαντούπα και την προτηγανισμένη πατάτα. Ο λογος που έχει γίνει ΤΟΠ προορισμός είναι η γραφικότης (?) αλλά και η εύκολη πρόσβαση από Αθήνα, αλλά το δεύτερο αυτό πλεονέκτημα με τα χρόνια θα μειωθεί, διότι και άλλες περιοχές γίνονται προσβάσιμες και τα ηλικιακά γκρούπ που ταξειδεύουν στο Ναύπλιο πεταγονται και μεχρι το Καϊμακτσαλάν, βοηθούντος του δρόμου. Τα πραγματα αλλάζουν και μάλιστα γρήγορα
Δεν θα έπρεπε το περιβαλλον να διατηρείται σε άριστη κατάσταση ? Δεν είμαι υποστηρικτής του να μην γίνεται τίποτα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν το ίδιο έργο είχε γίνει στην Ελβετία, δεν θα "φαινότανε" έτσι.
Αυτό, πανω από το Παλαμήδι, θα φαίνεται σαν την "κατάρα του κακού εργολάβου" !!!!!!!!! (Θα επανέλθω με πανοραμική φωτογραφία)........................
Και οδηγώντας κανείς από Ναύπλιο γιά Τίρυνθα βλέπει την σύγχρονη κατάντια μας και μετά το πέτρινο παλάτι στην Τίρυνθα (στο οποίο τα τελευταία 5 χρόνια, έχει γίνει μία σημαντική και αθόρυβη αποκατάσταση, λιθαράκι - λιθαράκι).
Ντροπή μας ..............................

No comments: