ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

1.3.08

VIA SOLONOS

Η οδός Σόλωνος, στην Αθήνα, είναι ένας μικρός σε πλάτος δρόμος αλλά με σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο.

Είχα καιρό να οδηγήσω στην Σόλωνος εργάσιμες ώρες ( περίπου 5 χρόνια) και τώρα που γιά λόγους εργασίας κυκλοφορώ καθε μερα, εχω καποιες παρατηρήσεις.

Εχουν βαλει κολωνάκια, γιά να μην παρκαρουν τα αυτοκίνητα πανω στο πεζοδρόμιο (που είναι από μικρό έως ανύπαρκτο).

Μάλιστα, είναι μία πρωτοβουλία θεωρητικά σωστή γιά να μπορούν να περπατούν οι πεζοί. Τι γίνεται όμως ? Που παρκαρουν τα αυτοκίνητα ? ΠΑΝΩ στον δρόμο. Μάλιστα τι το απλούστερο !!!!! Επίσης τα κολωνακια επιτρέπουν στον κόσμο να περνάει καθετα όπου θέλει και όχι στις διαβασεις και έχουμε την εξής κατάσταση, το κατερχόμενο όχημα κανει ζιγκ ζακ, διότι έχουν παρκαρει αυτοκίνητα και περα από τις σφήνες από τα μηχανάκια, έχουμε και τις σφήνες των πεζών που περνούν καθετα κρυμμενοι πίσω από αυτοκίνητα. Εϊναι μία κατάσταση απερίγραπτη , γιά την οποία επιφυλάσσομαι να προβαλω video, διότι η περιγραφή και η φωτογραφία δεν μεταφέρει τον παραλογισμό που βιώνεται καθημερινά.

Τωρα, για το τι πρέπει να γίνει δεν έχω γνώμη, αλλα θα έπρετε ισως το Πολυτεχνείο η ο Σύλλογος των Συγκοινωνιολόγων να προτείνουν κάποια δέσμη μέτρων.

Την παρούσα κατάσταση θα την χαρακτήριζα ΜΕΤΑ-τριτοκοσμική. Εχουμε ξεπεράσει τον τρίτο κόσμο κατά πολύ και ας κάνουμε κάτι πριν έχουμε κανένα ατύχημα ( Για τα νευρα μας δεν το συζητώ, αυτό το ατύχημα έχει γίνει ήδη)

Δεν είναι δυνατόν, στην Αθήνα του 2008, να μην μπορούμε να ρυθμίσουμε την κυκλοφορία στην Σόλωνος από το ύψος της Λυκαβηττού μεχρι την Ζωοδόχου Πηγής. Δηλαδή τι χρειάζεται να γίνει, να έρθεί ο Κοφι Αναν ? (Τον αναφερω διότι σαν ΜΕΤΑ-τριτοκοσμική χώρα, έχουμε ανάγκη από ξένη παρέμβαση στην VIA SOLONOS)

3 comments:

An-Lu said...

Καλά...και να ήταν μόνο η Σόλωνος...

CGP said...

Σωστό , αλλα η Σόλωνος όπως και η Κόνωνος στον Πειραιά είναι κεντρικές αρτηρίες που αν μπλοκαρουν "κολλαει" το συμπαν. Αυτό όμως που προσπαθω να περάσω είναι η έννοια της "Μετα τριτοκοσμικής " χώρας !!! Θα επανέλθω

Τdi said...

Μήπως, λέω μήπως, τέτοια παραδείγματα καταδεικνύουν και τον Πολιτισμό μας..

..μήπως έχουμε αρχίσει να γυρνάμε το χρόνο πίσω;

ΥΓ. Επιτέλους έδωσες σημεία ζωής! Τις καλησπέρες μου..