ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

25.1.09

MEGARON PLUS RENZO PIANO


Πήγαμε χθές σε μία εκδήλωση του Megaron Plus για τον Renzo Piano (http://www.rpbw.com/) . Ηταν μία πολυ ωραία εκδήλωση, στην οποία ο διεθνους φήμης αρχιτέκτονας μας μίλησε γιά το έργο του και με τον τρόπο αυτό προσπαθησε να μας μεταδώσει τις ιδέες τους για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί στο Φαληρικό Δέλτα με την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου.


Και εκεί που είχαμε ακούσει για το απολύτα "πράσινο σύμπλεγμα κτιρίων Οπερας και Εθνικής Βιβλιοθήκης", εμφανίζονται κάποιοι "γραφικοί τύποι" με ένα πανώ, φωνάζοντας οχι άλλο τσιμέντο και άλλα γραφικά... Η αντίδραση του κοινού στην άιθουσα των "Φίλων της Μουσικής" ήταν έντονη αποδοκιμασία, αλλά το σοκ υπήρξε μεγάλο.


Οι ¨γραφικοι τύποι" είναι κατά την γνώμη μου μή αγγλομαθείς τυφλοί. Κατέληξα σε αυτή την διάγνωση με τον ακόλουθο συλλογισμό.

Αν ήξεραν αγγλικά, θα ακουγαν την ομιλία του Piano και θα καταλάβαιναν καλόπιστα ότι δεν υπαρχει θέμα τσιμεντοποίησης στο σημειο που τώρα παρκάρουν οι σκουπιδούδες του Δήμου Καλλιθεας και συντροφεύουν την Esplanada, που συνδεει το πουθενά με το πουθενά.


Επίσης πρέπει να είναι και τυφλοί και το λεω αυτό γιά τον εξής λόγο. Με δεδομενο ότι δεν γνωρίζουν αγγλικά, θα μπορουσαν να άκουγαν, καλόπιστα, την μετάφραση, αν τωρα ήταν κουφοί, θα έβλεπαν την παραλληλη μετάφραση σε νοηματική γλώσσα, άρα γιά να αντιδράσουν όπως αντέδρασαν είναι μη αγγλομαθείς τυφλοί !!! Οπερ έδει δείξαι !!!
Και επειδή ως γνωστόν ουδείς είναι βλάκας και δεν φάνηκε από τον τρόπο που περπατούσαν να είναι τυφλοί, συμπεραίνω ότι μαλλον η πλειψηφία τους είναι άπαίδευτοι ανόητοι και η ηγετική μειοψηφία Αδρά ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ να δημιουργούν προβλήματα !!!






2 comments:

Anonymous said...

Η δαιμονοποίηση κάθε καινούργιου είναι προσφιλής τακτική της δογματικής αριστεράς

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.