ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

6.6.10

ΤΟ ΝΕΡΟ !!!

Ας ασχοληθούμε και με κάτι πραγματικά σημαντικό.
Η μελέτη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο είνα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ειδικά για κάποιον που σκοπεύει να φάει γριβάδι στην Β. Ελλάδα.
Στην σημερινή εποχή, είναι τόσο εύκολο να παρακολουθούμε την ποιότητα του νερού αλλα και να ενημερωνεται ο πολίτης για την κατάσταση του νερού που πίνει και χρησιμοποιεί γιά πότισμα.
Οι συγκεντρώσεις των ιόντων είναι το "δακτυλικό αποτύπωμα" οικολογικών εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική επαρχία και πολλες φορές δεν μιλάει κανένας σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας για να μη διαταραχθεί η κακώς νοούμενη οικονομική ανάπτυξη.
Οι οικονομικοί δείκτες πολλές φορές εξαρτώνται και από τους οικολογικούς δείκτες και υπάρχει μία "μυστηριώδης" αλληλεπίδραση που όταν κάποιος κάνει κάτι καλά σε ένα τομέα, είναι πολυ πιθανό να τα κανει σωστά και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα η Λάρισα έχει μεγάλο ποσοστό χρησιμοποίησης ποδηλάτου και δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Παράλληλα η ίδια πόλη έχει μεγάλο ποσοστό ανακύκλωσης στα σκουπίδια. Τα Τρίκαλα επίσης έχουν υψηλό ποσοστό χρησιμοποίησης ποδηλατου και ένα πρότυπο σύστημα παρακολούθησης διαορροών στο δίκτυο ύδρευσης.
Στον αντίποδα, το Ναύπλιο έχει ελάχιστη χρήση ποδηλατων και ανύπαρκτο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και όσον αφορά την ανακύκλωση των σκουπιδιών, είναι μία διαδικασία που ακόμη δεν έχει περάσει τα Δερβενάκια με κατεύθυνση τον Αργολικό κάμπο. Η πολιτική δε που ακουλουθείται γιά την διαχείριση του νερού (πόσιμου και μή) είναι αντικέιμενο ερεύνης ειδικής έπιτροπής της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών γιά να αποτελέσει αντικείμενο βράβευσης για το οικολογικό Nobel.
Δεν θα εκπλαγώ αν δω το κατα κεφαλή εισόδημα της Λάρισας και των Τρικάλων, σε 20 χρόνια να είναι πολυ μεγαλύτερο από αυτό του Ναυπλίου...............

2 comments:

Unknown said...

Οι οικονομικοί δείκτες εξαρτώνται πάντα από τους οικολογικούς.

(Αν δεν βαριέσαι δες εδώ...)

CGP said...

@ darthiir

Ενδιαφέρουσα ανάλυση.

Στο δια ταύτα τώρα,

Να δούμε που θα είναι οι συγκεντρώσεις των ιόντων σε 10 χρόνια από σήμερα, στον Ασωπό, στην Βεγορίτιδα, στις Πρέσπες κλπ

αλλά και το κατα κεφαλή εισόδημα στα ...Οινόφυτα και στο Αμύνταιο