ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

21.2.11

To kindle or not to kindle

Σε ένα παλαιότερο post είχα αναφερθεί για τα 10 χρόνια ιντερνετ.
Τώρα έχουν γίνει 15 και έχουμε τις ακόλουθες εξέλίξεις :

  • 2007 Αγορά laptop από Μαρίνα

  • 2007 Αγορά ΝΟΚΙΑ Ν95.Eκπληκτικό κινητό, που μου έδωσε την ευκαρία να έχω ιντερνετ radio σε όλο το σπιτι
  • 2008 Αγορά lenovo X61s (micro notebook με ....Vista). H οπισθοδρόμηση του S/W ( το έχω 3 χρόνια και ακόμη κάνει update... )
  • 2009 Αγορά IP radio Terratec
  • 2009 Αγορα ΝΕTGEAR ( Ετσι και ετσι διανομή ιντερνετ μέσα από τα ηλεκτρικά καλωδια)
  • 2009 Απώλεια Ν95 ( ακόμη το κλαίω)
  • 2010 Αγορά Ν97 μινι ( αν κανείς γκαζώσει με την όπισθεν που πάει ? ένα ακριβό κινητό με Built in obsolesence). Το κινητό αυτό ανταγωνίζεται επάξια τα VISTA στο πόσο μπορεί κανείς να εξαγριώσει ένα πιστό πελάτη. Πλήρης διακοπή διπλωματικών σχέσεων τόσο με ΝΟΚΙΑ όσο και με MICROSOFT και αν λαβει κανείς υπ'όψη τον επικείμενο γάμο τους, με βλέπω με Android 2.X στο άμεσο μέλλον.
  • 2011 Αγορά Kindle Απίθανο μηχάνημα !!! Δεν έχει υψηλή αλλά κατάλληλη τεχνολογία. Δεν έιναι εγχρωμο, δεν είναι touch screen, δεν διαβάζεις email, δεν κάνει updates, εχει ένα απλό browser, δεν είναι tablet, δεν έχει καμερα, δεν έχει γυροσκόπιο, δεν έχει gps, τίποτα το glitzy
αλλά
  1. έχει απίθανη δερμάτινη θήκη με ενσωματωμένο φωτισμό που παιρνει ρεύμα από το μηχανημα με ηλεκτροδια
  2. διαβάζεις πολύ άνετα
  3. εχει modem 3G και wifi
  4. εχει δύο λεξικά φορτωμένα
  5. ανοιγει αρχεία Pdf
  6. και αν θέλεις ..............σου διαβαζει !!!!!!!!!! κυριολεκτώ, το βιβλίο που έχεις αγοράσει !!!!
  7. σου δίνει την δυνατότητα να κουβαλάς στην τσεπη σου, ανθρώπινη γνώση 3.000 ετών !!!!!!!! το όλο concept, είναι ένα πάντρεμα τεχνολογιώνκαι διεργασιων που δημιουργούν ένα ΜΕΤΑ βιομηχανικό προϊόν που δίνει στο διάβασμα μία άλλη υπόσταση. Αν κανείς το συγκρίνει με ένα βιβλίο, έιναι σαν να συγκρίνεις τον λογαριθμικό κανόνα με ένα calculator.
To προϊόν αυτό όμως δεν θα υπήρχε αν δεν έιχαμε wifi και 3 G. Επιμένω στο 3G διότι στο προσφέρει χωρίς να ασχοληθείς με πάροχο και σου δίνει την δυνατότητα να έχεις το ανάγνωσμα που επιθυμεις, την στιγμη που το επιθυμείς. Αυτή η δυνατότητα, το κάνει ένα προϊόν που πιστεύω ότι θα αλλάξει τον χώρο των εκδόσεων στην (ΒΚ, before kindle) προ kindle εποχή και την (AK, after kindle) μετά kindle εποχή.
Υπάρχει βέβαια ένα θεματάκι με την έλλειψη ελληνικών τίτλων αλλά πιστεύω ότι έιναι θέμα χρόνου.....

1 comment:

An-Lu said...

Καλοριζικο και καλοδιαβαστο!