ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

19.9.11

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

Τελικά την "κάτσαμε " την βάρκα !!!!!!!!!!!!!!!!

Μα από εδώ το πήγαμε, μα από εκεί, το καταφέραμε !!!!!! Ενα ολόκληρο κράτος, που έχει απεμπολήσει το εκδοτικό δικαίωμα, πρέπει να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες που περνάει μια μικρομεσαία επιχείρηση που κυνηγάει την επιταγή της επόμενης εβδομάδος.

Μα ένα κράτος δεν είναι μικρομεσαία επιχείρηση !

Πάμε για το αδιάνοητο !! Να μην πληρωθούν μισθοί

Οι εξω εχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη. Δεν πιστεύουν πλέον αυτά που τους λέμε. Η κρίση έχει ξεκινήσει από μία Παρασκευή του Φεβρουαρίου και πάμε από λακούβα σε λακούβα.

Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε, είναι ο αιφνιδιασμός !!!

Μέσα σε ένα βράδυ ( 8 ώρες) γενναίες αποφάσεις για ταμειακό breakeven.

Θα υπάρξει σοκ αλλά το σοκ θα το απορροφήσουμε πολυ εύκολα και γρήγορα, διότι τα θεμελειώδη είναι με το μέρος μας και δεν μιλαω για ήλιο, θάλασσα και κλπ.

Εϊμαστε μια χώρα με μορφωμένο κόσμο, με υποδομές ( ναι εχουμε !!! δεν είμαστε βομβαρδισμένοι).

Θα έχουμε στην μεταβατική κατάσταση ανεργεία αλλά πολυ σύντομα, θα απορροφηθούν οι άνεργοι από την ανάπτυξη που θα προκύψει.

Θα μειωθούν οι μισθοί και οι απολαβές ? Ναι θα μειωθούν και μάλιστα οριζόντια. Δεν θα αγοράζουμε σπαράγγια από το Περού αλλά από την Λάϊστα (λέω τώρα).

Επίσης θα είναι μια καλή ιδέα, να πεσει το κόστος και το γιαούρτι ΦΑΓΕ να παρασκευάζεται από ελληνικό γάλα ( τωρα έχει ελληνικό γάλα 0% και είνα ένα μικρό παράδειγμα ότι κάτι δεν παει καλά)

Καλό είναι επίσης να ξανασκεφτούμε, τον τρόπο που λειτουργούμε σαν κοινωνία. Αυτό είναι μία ανάλυση που ξεκιναει από την επανάσταση στο Γουδί η απο την Δικτατορία του Μεταξά. Δεν το ξέρω αλλά καπου πρέπει να μπει η πινέζα και να πούμε ΓΙΑΤΙ το κάνουμε έτσι και όχι αλλοιώς !!!!!!!!!!

Κάτι κάνουμε στραβά διαχρονικά και δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι ξένοι !!!

Είναι καιρός να κυτταχτούμε στον καθρέφτη και να πάρουμε αποφάσεις.

Από αύριο δίαιτα και γυμναστική !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments: