ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

12.4.06

ΘΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ







Πήγα στο NOTOS GALLERY στην οδό Σοφοκλέους όχι γιά ψώνια αλλά γιά να φάω κάτι στα γρήγορα και κυρίως γιά την θέα προς την Ακρόπολη.

Πράγματι η συμπαθητικά μινιμαλιστική καφετέρια έχει μία υπέροχη ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη.

Εκείνο που δεν περιμένει να δει κανείς, αριστερά και δεξιά από το αρχαίο μνημείο, είναι ένας καπνοσυλλέκτης circa 1970 και μία μικροκυματική ζεύξη circa 1995 (?) .
Στις φωτογραφίες βλέπετε από δεξιά την μικροκυματική ζεύξη με λίγο μνημείο Φιλοπάππου, Παρθενώνας και μετά αριστερά ο καπνοσυλλέκτης. Στην τελευταία φωτογραφία έχω μία πανοραμική απεικόνιση γιά να έχετε μία πλήρη εικόνα.

Δεν είναι μόνο ο Μοροζίνης που ανατίναξε τον Παρθενώνα, είναι και πολλοί άλλοι σύγχρονοι Μοροζίνηδες που καταστρέφουν την θέα προς το μνημείο. Πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν. Δεν νομίζω ότι είναι κακοπροαίρετοι. Απλά κανείς δεν μιλάει, η δεν ασχολείται

Γιατί να συμβαίνει αυτό ?

Τι κάνει Ο Δήμος ΑΘηναίων, ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ, ο ΕΟΤ, Το Υπουργείο Τουρισμού ? Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Είναι όλοι τρόφιμοι του Φάρου των Τυφλων ? Η εγώ είμαι γραφικός...γιατί και αυτό παίζει σαν σενάριο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συζητάνε γιά "ανατίναξη" πολυκατοικιών γιά να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου. Πριν κάνουμε αυτό, δεν είναι περισσότερο απλό να βελτιώσουμε το skyline (οπτικός ορίζοντας ?) της ταλαιπωρημένης Αθήνας ?
Υπαρχουν περιοχές που αναβαθμίζονται και κακά τα ψέμματα αν δεν πουλήσουμε την Αρχαία Ελλάδα όμορφα πακεταρισμένη, ας μη περιμένουμε τουρισμό. Η εποχή ROOMS ROOMS RETSINA SIRTAKI SUVLAKI, Τελείωσε. Γιά να έρθει ο τουρίστας θέλει υπηρεσίες, θεματικό τουρισμό, κάτι το διαφορετικό.
Ας συκρίνουμε την Αθήνα με την Κωνσταντινούπολη και ας μην αναρρωτιόμαστε, Μα τι βρίσκουν εκεί? Από αγώνες Φόρμουλα 1, Ιστορία 3.500 ετών (μην αρχίσουμε τώρα το ότι όλα είναι δικά μας), μέχρι καλκάνι ψητό μέσα σε καλούπι από αλάτι.
Αχ τα είπα και ξελάφρωσα !!!!!!!!!!!!!!





No comments: