ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

15.4.06

ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ



Κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το 1994, πηγαίνουμε μία μεγάλη βόλτα προς Ν.Μάκρη, Μαραθωνα, Γραμματικό και μετά ανάλογα με τα κέφια είτε στρίβουμε προς Σέσι η κατηφορίζουμε προς Ραμνούντα και μετά επιστροφή πάλι ανάλογα με τα κέφια είτε από Ζουμπερι Α.Ανδρέα Ραφήνα η Ν.Μάκρη προς Πικέρμι γιά να φτάσουμε ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, Περιφερειακή Υμηττού κλπ.
Το έθιμο αυτό ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1994, όταν ένα Σάββατο (πάντα Σάββατο η εκδρομή) θέλησα να δω επιτέλους που είναι το Γραμματικό των Πανθέων ( Παλαιά τηλεοπτική σειρά, λίγo πριν το '80). Mου είχe καρφωθεί το όνομα του χωριού, έβλεπα και λεωφορεία των ΚΤΕΛ Γραμματικό, και επείσθη η Μαρίνα να με ακολoυθήσει στην εξερεύνηση.


Το τοπίο που βλέπουμε είναι τελείωμα χειμώνα η αρχή άνοιξης. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το πράσινο, το κίτρινο και το γαλάζιο.
Με εντυπωσίασε φέτος η έντονη οικοδομική δραστηριότητα.
Χτίζουν παντού. Μία νέα Αθήνα δημιουργείται πίσω από τον Υμηττό. Ωραία σπίτια με κήπους. Δεν είναι παραθεριστικές κατοικίες, αλλά σπίτια γιά όλο τον χρόνο. Μπράβο σε αυτούς που τόλμησαν να δραπετεύσουν πίσω από τον Υμηττό διότι τώρα με την Αττική Οδό έχουν την δυνατότητα να πάνε οπουδήποτε σε 45 λεπτά, όσο και εγώ στην παραλιακή το πρωί γιά να κάνω 6 χιλιόμετρα. Εντύπωση που έκανε στην περιοχή του Μαραθώνα η παρουσία τόσων πολλών έργατών από τις Ινδίες. Οπως σας είπα, μία νέα Αθήνα δημιουργείται. Πολύχρωμη, με μεγαλύτερη άπλα. Η Αθήνα του 2000 +.
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν και οι κατάλληλες υποδομές ώστε να αναπνεύσει το Λεκανοπέδιο.

No comments: