ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

21.5.06

10 ΧΡΟΝΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Συμπληρώνω 10 χρόνια στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Με συγκίνηση θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα σύνδεση στον ΝΕΤΟR που μετά ονομάστηκε σε hellasnet.

Πρώτο site, με συνδρομή παρακαλώ, το www.wsj.com που το θεωρώ ακόμη και τώρα ΚΟΡΥΦΑΙΟ και αξεπέραστο τόσο σαν δομή όσο και σαν περιέχομενο.

Αλλοι "σταθμοί", το MYYAHOO, JFAX και το BBC.CO.UK.

To μηχάνημα τότε έτρεχε στα 133 και μέντορας ό Βασίλης Μαρούλης, η thridax. Πρώτο email account, cosmar@netor.gr που με τρόμο ανακάλυψα εκ των υστέρων ότι ήταν και το όνομα ενός καταστήματος με σέξυ εσώρουχα στην Λ. Πεντέλης !!!!!!!!!! ( Μου το είπε ευγενικά ο μέντορας που το έβλεπε καθημερινά κατεβαίνοντας από Βριλήσσια, αλλά εγώ που να ακούσω)

Αλλή μεγάλη ανακάλυψη το ιντερνετικό ραδιόφωνο, που σήμερα πλέον έχει αντικαταστήσει μέσα στο σπίτι το συμβατικό ραδιόφωνο.

Θυμάμαι τον Δεκέμβριο του 1997 που είχα παρει άδεια δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τις πέρασα περιδιαβάζοντας το site bbc.co.uk

Αλλοι σταθμοί το levenger.com και η παραγγελία το 1997 στην Καλιφόρνια παλαιών ταινιών στο αποτυχημένο CDi format όλου του star trek & chinatown που τα είχα παραγγείλει Πέμπτη βράδυ και τα είχα, αν το πίστεύετε, Σάββατο πρωί στα χέρια μου !!!!!!!!!!!!!!!!

Απίθανη εμπειρία και είχα και το προνόμιο το 2000 να στραγγαλίσω και ένα portal !!!!! Ω ναι η φούσκα του Ιντερνετ με τσαρούχια και γκλίτσα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 comments:

des said...

μ'αρέσει ν'ακούω ιστορίες για τα πρώτα βήματα του ελληνικού ,και οχι μόνο, διαδικτύου..

Anonymous said...

Κι άλλες τέτοιες ιστορίες, κι άλλες

CGP said...

@ i-adespoti,

Προσωπικά μιλώντας το ιντερνετ το χωρίζω σε δύο εποχές. την προ adsl και την μετά adsl.

Μετά την σύνδεση με το adsl έχουμε ψιλοκαταργήσει ράδιο, εφημερίδες και dvd. Η ανάγνωση βιβλίου σαν hobby αντιστέκεται σθεναρά.

Θυμάμαι επίσης και τους λογαριασμούς ΟΤΕ, που ξεπέρναγαν το άθροισμα ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.

Στα αρνητικά σημειώνω την εξαφάνηση των mail order που είχαν άλλη χάρη. Αλλο να διαβάζεις σον κατάλογο στο χαρτί και άλλο να τον βλέπεις στο site.

Απίθανη εμπειρία και το amazon.com στα CD που άκουγες μερικά δευτερόλεπτα από το τραγούδι γιά να αποφασίσεις αν θα το αγοράσεις.
Βέβαια ήρθε μετά το MP3 και τα σάρωσε όλα.

Να δούμε που θα είμαστε σε 10 χρόνια.