ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

9.11.06

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ

Εχουμε πάθει όλοι καταλυτική αποχαύνωση.
Ενα παιδί 13 ετών που πήγε στην Α Γυμνασίου πριν απο 1 μήνα, γνωρίζει όχι μόνο περί κατάλυσης αλλά γνωρίζει τόσο καλά την έννοια της κατάλυσης ώστε την χρησιμοποιεί μεταφορικά γιά να περιγράψει καταστάσεις στον χώρο στης κοινωνιολογίας.
Τι θα πει κατάλυση ? Που έμαθε αυτό το παιδί την έννοια της κατάλυσης και τι σημαίνει κατάλυση. Δηλαδή μήπως γνωρίζει γιά τα φράγματα ενεργοποιήσεως και γιά τους βραχύβιους δεσμούς ηλεκτρονίων που δημιουργούνται απο τους καταλύτες εν τω γενάσθαι και επιτρέπουν να προχωρήσουν αντιδράσεις που επιτρέπονται θερμοδυναμικά μεν αλλά όχι από άποψη χημικής κινητικής ?
Αν το παιδάκι αυτό γνωρίζει όλα αυτά, τότε πρέπει άμεσα να του δοθεί πτυχίο πανεπιστημίου και να ξεκινήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, το διδακτορικό του, διότι τώρα που να τρέχει στα γυμνάσια και στα λύκεια, τι έχουν να του διδάξουν ? Περί καταλύσεως γνωρίζει, τον Καζαντζάκη τον διαβάζει. Τι άλλο περιμένει να μάθει ?Αμέσως να το στείλουμε στο ΙΚΥ και μετά στο Harvard γιά να γίνει Associate και να ολοκληρώσει τις Post Doc έρευνες του και να είναι παράλληλα και ανταποκριτής της Ε στην Αμερική.
Α, να τον βάλουμε να γράψει και ένα δοκίμιο γιά τον Ράσελ και την συμβολική λογική( Ελευθεροτυπία γαρ..) ίσως και γιά τον Ντεριντά γιά να στρώσουμε.
Αυτή η προσπαθεια της Ε, να δέιξει ένα άλλο πρόσωπο των νέων, είναι αξιέπαινη μεν αλλά κάπου το παρατράβηξε. Αν είχα δικό μου, ένα τέτοιο παιδί, δεν θα το άφηνα να γίνει πρώτη σελίδα. Απο την άλλη βέβαια δεν είμαι και πατέρας.....

3 comments:

Attalanti said...

Τί έγινε; Τί έπαθες στα ξαφνικά; Σε είχα για περισσότερο ήρεμη δύναμη... Συμβαίνουν και αυτά, μην τρελλαίνεσαι! Δεν πιστεύουμε όλοι όσα διαβάζουμε...

CGP said...

@ attalanti

Ε, ναι συμφωνώ, αλλά υπάρχουν και όρια γιά το πόσο ηλίθιο είναι δυναυόν να σε θεωρήσει κάποιος. Βέβαια, να πουλάμε φύλλα είναι ο σκοπός και μάλλον το πετύχανε με το θέμα του 13χρονου.

Attalanti said...

Σκέψου πόσο έχουν εξαντλήσει τα υπόλοιπα... (συμπεριλαμβανομένης και της υπομονής μας)... Καλή βδομάδα!