ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

27.3.07

Σκέψεις γιά την επέτειο της κρίσης του 1987 ......

Το σχετικό δημοσίευμα μας πάει πίσω 20 χρόνια γιά τον πόλεμο που παραλίγο να ξεσπάσει γιά τα πολυθρύλητα πετρέλαια του Αιγαίου.

Μου προκαλεί εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Καψή γιά την συμπαιγνία των Τούρκων με τους Αμερικανούς εναντίον μας. Αυτό αποτελεί μία επικίνδυνη, κατά την γνώμη μου , διαστροφή, του ελληνικού τρόπου θεώρησης των πραγμάτων. Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι ο κατ'εξοχήν προμηθευτής μας οπλικών συστημάτων συνωμοτεί με τον αντίπαλο μας. Αν ισχύει αυτό τότε ζήτω που καήκαμε !!!!!!!!! Και αν, λεγω αν στην κρίσιμο στιγμή της κρίσης, τα πανάκριβα οπλικά συστήματα πάθουν ¨"αφλογιστία" ??? Πως τους εμπιστευόμαστε και τα αγοράζουμε ? Δεν το καταλαβαίνω που μας οδηγεί αυτό το μονοπάτι σκέψης ? Ισως στο ψυχιατρείο ? Και αν οι κρυπτοσυσκευές είναι corrupted ? και αν το s/w των βλημάτων έχει κάποιο bug ? και αν και αν.... Αφού συνομωτούν με τον αντίπαλο, τι το πιό απλό να μας πουλήσουν τζούφια όπλικά συστήματα ?).

Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι η Αμερική δεν έχει φίλους, αλλά συμφέροντα. Αν δούμε έτσι τα πραγματα μπορεί το γλυτώσουμε το ψυχιατρείο.

Και τελικά τι συμπεράσματα αποκομίσαμε από τη κρίση του 1987 και τα εφαρμόσαμε στην κρίση του 1996 ( Ιμια) ΚΑΝΕΝΑ !!!!

Αν ο αντίπαλος έχει την ικανότητα με ένα ελικόπτερο,μία κάμερα και δύο δημοσιογράφους, να αδειάζει τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, δεν φταίει ο κακομοίρης, αν έχει παντα το στρατηγικό πλεονέκτημα.

Μιλώντας γιά επετείους, στις 2 Απριλίου έχουμε και την επέτειο της ανακατάληψης των Falklands. Ναι ναι ξέρω άλλο το Ηνωμένο Βασίλειο άλλο η Ελλάδα. Ναι σίγουρα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως η Πολεμική Αεροπορία της Αργεντινής βομβάρδιζε με Α4 Skyhawk και εμείς μονίμως έχουμε το "λάθος" τύπο αεροπλάνου, την λαθος χρονική στιγμή, στο λάθος αεροδρόμιο. Το λέω αυτό διότι οι αποστάσεις Falklands - Αργεντινή είναi συγκρίσιμες με αυτές της Κύπρου - Ελλάδος και ο καθένας άσχετος σαν εμένα μπορεί να φαντασιωνεται ότι του κατέβει.

Και με διαολίζει όταν βλέπω τις στρατιωτικές παρελάσεις και τις φανφάρες κλπ. Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε ???????????? Ποίον παμε να φοβίσουμε ? Προς τι η δαπανη τόσων EURO ?


Ενημερωτικά σας λέω ότι στην παρέλαση της Νίκης μετά τα Falklands το 1982, οι στρατιωτες που συμμετείχαν, παρήλασαν άοπλοι με στολή εξόδου. Δεν έιχαν ανάγκη να πείσουν κανένα γιά το αξιόμαχο. Το μόνο παρατράγουδο ήταν ότι έγινε η παρέλαση ενώ απουσιάζε η Βασίλισσα (είχε παει να ψαρέψει πεστροφες) γιά να πάρουν οι κάμερες μόνο την Θάτσερ !! ( Τι να κανουμε ..όλοι οι πολιτικοί παντού ίδια μούτρα έχουν)

No comments: