ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

24.3.07

Ομολόγων Ομολογία συνέχεια.....

Ποία είναι τα βασικά ευρήματα ?

1. Η κινητή περιουσία των ταμείων είναι 30 δις EURO (Χρήματα ικανά να αγοράσουν 3 Ολυμπιάδες 2004)

2. Δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητος στην διαχείριση αυτής της περιουσίας

3. Ολοι έχουν κάνει κάποιο "παράξενο" χειρισμό και προσπαθούν τώρα να συμψηφίσουν της λαθροχειρίες.

4. Εχει περάσει στον κόσμο, ότι η αποτίμηση ενός ομολόγου είναι κάτι το ιδιαίτερα πολύπλοκο, με την οποία διεργασία θα πρέπει να ασχολείται μόνο ένα ειδικό ιερατείο.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα

Οι υπολογισμοί γιά την αποτίμηση ενός ομολόγου απαιτούν μαθηματικό υπόβαθρο μαθητού της Γ Γυμνασίου. Αλλά το θέμα δεν είναι οι υπολογισμοί.
Τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Η διαφορά του δεύτερου δεκαδικού στην αξία, σημαίνει πολλές χιλιάδες EURO. Κάτι παει θεμελειωδώς στραβά με τις τιμές που ακούγονται. Μιλάμε γιά πλιάτσικο.


Η διαχείριση 30 δίς EURO, δεν απαιτεί και κανένα ιδιαίτερα πολυπληθή οργανισμό. Τιμιότητα χρειάζεται, και accountability. Να μας λένε κάθε χρόνο τι απόδοση πετύχανε, να έχουνε διαπορά του κινδύνου χρεωκοπίας/πολέμου επενδύοντας εκτός Ελλάδος, να υπαρχει διαφάνεια. (Μόνο τρελλός η ηλίθιος επενδύει τα αποθεματικά των συντάξεων σε μια χώρα με αντίπαλο τη Τουρκία, χαθήκανε τα ομόλογα του Γερμανικού Δημοσίου. Δηλαδή τι είναι περισσότερο ασφαλές, να περιμένει κανείς να εισπράξει από το Ελληνικό η το Γερμανικό Δημόσιο).

Σημειώστε ότι ακόμη κανείς δεν μιλάει γιά την ταμπακέρα, δηλαδή κατά πόσον η δομή του χαρτοφυλακίου ενός ασφαλιστικού ταμείου έχει την κατάλληλη μορφή γιά να καλύψει τις υποχρεώσεις όπως θα δημιουργηθούν στο μελλον με βάση τα δημογραφικά στοιχεία των ασφαλισμένων. Εμείς εδώ μιλάμε για "γυρίσματα", "κρυφά ομόλογα" και άλλα φαιδρά.
(Δεν υπαρχει περισσότερο ανησυχητικό να βλέπεις τον Υπουργό, χωρίς γραβατα με γουρλωμένα ματια να σου εξηγεί ότι όλα είναι ενταξει με αξύριστους συντοπίτες του να παιζουν τον ρόλο του σκηνικού)

Δόξα τω Θεω υπάρχουν στο κόσμο ευκαιρίες γιά επενδύσεις. Να μείνουν τα χρήματα μακριά από τους "ποντικούς των υπονόμων" της πολιτικής μας ζωής είναι το ζητούμενο. Και ας μη κρυβόμαστε, είναι δικομματικό το παιχνίδι.. Τα χρηματα αυτά είναι ιερά αλλά αυτοί νομίζουν ότι τους ανήκουν ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ.

Με λούζει κρύος ιδρώτας αναλογιζόμενος ότι αυτοί οι άνθρωποι θα "λύσουν" και το ασφαλιστικό. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι άσχετοι. Υπαρχουν ανάμεσα τους άνθρωποι με γνώσεις, δεν είναι χθεσινοί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το ανησυχητικό είναι η αδιαφορία γιά το αύριο, το απροκάλυπτο πλιάτσικο.

Οχι, οχι, η γνώμη μου είναι ότι κάπου θα το κουκουλώσουν. Αν προχωρήσει η έρευνα και αρχίσουν οι συμψηφισμοί, κάποιοι, κάπου θα καταστραφούν και θα παρουν μαζί τους στη πορεία προς την κόλαση και πολιτικούς σχηματισμούς. Αυτό δεν είναι δυνατόν να το επιτρέψουν να γίνει.

Θα εκπλαγώ πολύ αν προχωρήσει σε βάθος η έρευνα....Κάποιος θα την πάρει πάνω του την ευθύνη και θα κλείσει το θέμα....Είναι η απλούστερη λύση γιά την διαιώνιση της οικογενειοκρατείας που αποτελεί το θεμέλιο της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Να δούμε ποίος θα παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας ?????????????????

Stay Tuned

No comments: