ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

10.3.07

OFFICIAL SECRETS ACT Greek Style

Δεν είναι να απορεί κανείς από τα γραφόμενα, γιατί η Ελλάδα έχει μία μοναδική ικανότητα να υφίσταται συνεχείς ήττες από την Τουρκία.
Ανεξάρτητα από το αν το βιβλίο γιά τον Οτσαλάν είναι σωστό η λάθος, δεν έπρεπε να δημοσιευτεί. Τα σοβαρά κράτη μετά από 30 χρόνια δημοσιεύουν τα αρχεία τους, αν δεν υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας αλλα δεν επιτρέπουν στους πρωταγωνιστές να γράψουν βιβλία. Είναι έμφυτη η τάση του ανθρώπου να θέλει να υπερασπίσει την υστεροφημία του. Από την άλλη πλευρά, αν θέλει κάποιος να γίνει κατάσκοπος, δεν είναι δυνατόν να έχει δικαίωμα γιά απομνημονεύματα. Γιά τον λόγο αυτό τα σοβαρά κράτη έχουν OFFICIAL SECRETS ACT.
Εδω δεν μιλάμε γιά ταξειδιωτικές αναμνήσεις αλλά γιά μία ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση που ίσως ακόμη να έχει επιπτώσεις. Εμείς, όντες ανεύθυνοι, επιτρέπουμε σε ένα από τους πρωταγωνιστές να γράψει βιβλίο και να το δημοσιεύσει, με εν ζωή σχεδόν όλους τους συμπρωταγωνιστές του. Γιατί ? Εδώ στον ιδιωτικό τομέα, παραιτείται κάποιος από μία δουλειά και υπογράφει ότι δεν θα παει σε ανταγωνιστή γιά 3 χρόνια γιά λόγους εμπιστευτικότητος. Εμείς επιτρέπουμε σε ένα από τους πρωταγωνιστές να γραψει βιβλίο, προφανώς γιά την υστεροφημία του, το οποίο αν μη τι άλλο καταγράφει λεπτομερώς τις οργανωτικές και επιχειρησιακές ικανότητες της ελληνικής κατασκοπείας (δηλ να τα κανει θάλασσα) και να επιβεβαιώνει την γνωστή δοξασία, ότι όλος ο κόσμος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να συνωμοτεί εναντίον της Ελλάδος, βάζουμε και λίγο Gladio και λίγο CIA γιά να "δέσει" η σάλτσα και ΝΑΤΟ το Best Seller.
Είμαστε κράτος οπερέττα.
Διάβαζοντας το άρθρο με εντυπωσίασε η επιχειρησιακή μας ικανότητα σε θέματα επικοινωνιών, με συγκίνησε η προοπτική να γίνει η κατοικία του πρέσβυ "Κούγκι" και η μοναδική μας ικανότητα να βγαίνουμε πάντα "κερατάδες και δαρμένοι".
Τώρα βέβαια αν αποκαλυφθεί κάποτε, που δεν πρόκειται διότι στην Τουρκία υπάρχει σοβαρότης, ότι η ΜΙΤ χρηματοδοτεί οργανώσεις Τσάμηδων η Σκοπιανών στην Φλωρινα, θα φταίνε οι Τούρκοι ??????????
Εντάξει, ο εχθρός του εχθρού είναι δύο φορές φίλος μου, αλλά να μπλεχτεί επισήμως η Ελλάδα με τον Νο1 καταζητούμενο της Τουρκίας, δηλώνει ότι καποιοι κάποτε, που πήραν την απόφαση να γίνουν επαφες με το PKK , είχαν μυαλό πετεινού. Αλλά από ότι φαίνεται οι πετεινοί συνεχίζουν να καθοδηγούν τις τύχες μας, αφού επιτρέπεται η δημοσίευση αυτού του βιβλίου.
Μπράβο μας.................
(Αν ήμουν ομολογιούχος που αγόρασε το ομόλογο των 50 ετών του ελληνικού Δημοσίου, θα το πούλαγα αμέσως, διότι τέτοιο κράτος δεν έχει προοπτική 50 ετών)

2 comments:

Anonymous said...

Μην ξεχνάς πως οι δικοί μας "πράκτορες" πριν λίγα χρόνια έκαναν και αποκριάτικο χορό στα μπουζούκια με τους φωτογράφους ανενόχλητους!!!
Δεν θα ξεχάσω ακόμη πως κατά την θητεία μου σε ακριτικό νησί πριν 20 χρόνια περίπου, διαπίστωσα με έκπληξη πως οι ταξιτζήδες του νησιού γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες και τα σχέδια επάνδρωσης της μονάδας!!!

CGP said...

@gianni

Οτι γράφεις συνηγορούν με την θέση μου γιά κράτος οπερέττα η ακόμη καλύτερα opera buffa !!!!!!!!!!!!