ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

4.5.07

Ανταλλαγή Λάσπης.......

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ την ανταλλαγή λάσπης μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης όχι πλέον γιά τα ομόλογα αλλά γιά τον τρόπο διαχείρησης του Δημόσιου χρέους.
Εχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε από το έδρανο τη Βουλής τεχνικά θέματα με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων. Είναι σαν να συζητάνε πολιτικοί μηχανικοί γιά την σύνθεση του κονιάματος και το παχος της σιδερόβεργας που χρησιμοποιήθηκαν γιά την κατασκευή ενός φράγματος. Το θέμα ενδιαφέρει, ίσως, τους πολιτικούς μηχανικούς αλλά καθόλου τον μεσο πολίτη, που θέλει απλά το φράγμα να στέκεται και να μην πεσει και πλημμυρίσει η κοιλάδα.
Ετσι είναι και με το δημόσιο χρέος, αυτό που ενδιαφέρει είναι να δανείζεται το κράτος και να εκπληρώνονται οι ταμειακές υποχρεώσεις ( Μισθοί, συντάξεις, F16, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλπ).
Είναι εκπληκτικά εύκολο να συζητάμε εκ των υστέρων, γιά ενέργειες που έγιναν σε καθεστώς μειωμένης πληροφόρησης.
Για παράδειγμα γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1991-93 δανείστηκε σε Γιεν που αν η επόμενη Κυβέρνηση δεν άλλαζε το νόμισμα σε EURO, τώρα θα πληρώναμε τα διπλά και άλλα φαιδρά. Μα δανείστηκε τότε ο Μητσοτάκης, διότι ήταν συμφέρον να δανειστει σε Γιέν αλλά είχανε και ρήτρα αλλαγής νομίσματος, ώστε όταν ήρθε η επόμενη κυβέρνηση είχε την δυνατότητα και την ευθύνη να γυρίσει το νόμισμα.
Επίσης η εμπλοκή της Ακρόπολις σε δοσοληψίες με τα ταμεία και επί ΠΑΣΟΚ, υποδηλώνει ότι οι ενασχολούμενοι με τα ομόλογα είναι λίγοι και εκλεκτοί και κυρίως αρκετά σοφοί και με άκρες που τους επιτρέπουν να κάνουν δουλειές ακόμη και με Κυβέρνηση από τον αστερισμό του Αλφα του Κενταύρου.
Ενα είναι το θεμελειώδες ερώτημα!!!!!!!! Το θέμα των ομολόγων, η καλύτερα το θέμα της εμπλοκής των ταμείων στην διάθεση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ποίος το ξεκίνησε ?
Εγινε η δεν έγινε "κάρφωμα" στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς ? Και μετά τρεχουν όλοι και δεν προλαβαίνουν ?
Και αν έγινε "κάρφωμα", ποίος μηχανισμός αποφάσισε να κάνει το "κάρφωμα" και ποίο έννομο συμφέρον είχε να χαλάσει τον ύπνο τόσων ελλήνων?

8 comments:

Anonymous said...

Την περίοδο 1999-2002 τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια Ευρώ από επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία!!!

Από 22 δισεκατομμύρια Ευρώ το 2003 σήμερα η αξία τους υπερβαίνει τα 31 δισεκατομμύρια Ευρώ!!!

Ποιοι είναι οι πραγματικοί κλέφτες; Ποιοι πραγματικά λεηλάτησαν τα ταμεία;

Αυτοί που σήμερα ζητούν πίσω τα "κλεμμένα". Ας αδειάσουν λοιπόν τις τσέπες τους...

Όσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

CGP said...

@ anonymous

Τι να σου πω, γιά να το λες κάτι θα γνωρίζεις.
Το πρόβλημα μου είναι ΄τι δεν μπορώ να κανω διάλογο με ανώνυμους.

Anonymous said...

Απλά κάποιοι βρήκαν έναν όμορφο τρόπο να χρηματοδοτήσουν την πολυδάπανη προεκλογική τους εκστρατεία, εκατέροθεν. Επίσης αν ακουστεί ότι παράλληλα με το όλο αλισβερίσι, υπήρχαν και κάποιες εισφορές σε ΜΚΟ για την καταπολέμηση της φτώχειας στα Βαλκάνια..μην απορήσετε..

Anonymous said...

Όσον αφορά στο σχόλιο του Ανωνυμου συνομιλητή, κατ' αρχάς δεν αντιλήφθηκα το επιχείρημα με τα ασαφή αθροιστικά ποσά περι δεκάδων δις τα οποία "γέννησαν" περισσότερες δεκάδες δις και πως αυτό δικαιολογεί την παρούσα κατάσταση..Ήλπιζα ότι σε τέτοιου είδους ελεύθερων συζητήσεων δεν υπάρχει ανάγκη συμψηφισμού αρνητικών χρεώσεων των αποθεματικών των ταμείων. Εκτός και αν κάπου μας ενοχλεί η συζήτηση επι των παρόντων θεμάτων..Ειδικά η συνθηματολογία πιστεύω δεν βοηθά στην αποσαφήνιση των επιχειρημάτων που παρατέθηκαν..Αντιθέτως,δημιουργεί λογικά κενά..Πόσο μάλλον και η ανωνυμία..
Με όλη την καλή διάθεση που έχω σαν παρατηρητής,και με σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές,
ταπεινά εκφράζω την άποψή μου σαν κοινωνικό και πολιτικό όν..Ευχαριστώ

Υ.Γ.θέλω να εκφράσω την επιδοκιμασία μου προς την ομάδα ή το άτομο που έχει δημιουργήσει ένα τόσο ενδιαφέρον forum για τόσο σημαντικά ζητήματα και την ευκαιρία που δίνεται να υπάρχουν και άμεσες δημοσιεύσεις όλων των απόψεων..ακόμα και ανώνυμων..καλή συνέχεια εύχομαι

CGP said...

@tdi

Ευχαριστώ γιά τα καλά σου λογια. Ενας είμαι και γράφω γιά ότι μου "βγάζει" ματι, όταν διαβάζω την ειδησεογραφία στο περιθώριο του ελεύθερου χρόνου μου.

Οσο γιά τον ανώνυμο, τι να κάνουμε, ελευθερία έχουμε ας γράφει ότι τον φωτίσει ο Πανάγαθος.

Τώρα σχετικά με τη επιχειρηματολογία με τα αποθεματικά, τι να πω ? Με κραυγές και συνθήματα δεν παμε πουθενά........

CGP said...

@tdi

Σχετικά με την παρατήρηση σου γιά τις ανάγκες χρηματοδότησης της εκλογικής καμπάνιας και των δύο σχηματισμων,δεν έχω στοιχεία, αλλά ΣΥΜΦΩΝΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Απορώ ώρες ώρες, οι συνδικαλιστές που για κάθε ψύλλου πήδημα κατεβάζουν τον κόσμο στους δρόμους..
Σ'ενα ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η μεθοδευμένη ζημίωση των αποθεματικών των ταμείων των !ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! -καμπανάκι-, μπόρεσαν ακόμα και οι ΚΚΕδες να σιωπήσουν,να αναλωθούν σε τηλεδίκες και απλά ζητούν "φερτε τα πίσω"
..κάτι δεν μας λένε οι κύριοι που ήγούνται του αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα...
εγώ θα κατέβαινα για αυτό το θέμα πάντως με πολύ διάθεση..

CGP said...

@ tdi
Τώρα που το λες σκέφτομαι και την εξαγορά του Γερμανού, που έγινε σε χρόνο dt, Leveraged, Και μετά ουτε γάτα ούτε φωνή. Περίεργα πραγματα...