ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

2.5.07

Να πληρώσουν γιά να μάθουν..........

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλοι κοινωνικοί φορείς, θα πρέπει να σπάσουν τον εναγκαλισμό με το Κράτος μία και γιά πάντα και όχι να ζητούν απο τον "θύτη" να τα αποζημιώσει.
Ανεξάρτητα από τη πορεία που θα ακολουθήσει η έρευνα γιά το θέμα των ομολόγων, είναι μάλλον σαφές σε όλους μας, ότι απέτυχε το Κράτος σαν" θεματοφύλακας" της περιουσίας των Ταμείων.
Επίσης τα συμφέροντα των ασφαλισμένων είναι τελείως αντίθετα με αυτά ενός Κράτους που δανείζεται. Αν είνα τα ταμεία να χάσουν 30-40 εκατ EURO γιά να μάθουν να μην παίζουν με το Κράτος, ας τα...χάσουν.
Τα λεφτά είμαι πολλά !!! Οι πειρασμοί επίσης. Τα διάθεσιμα των ταμείων είναι περίπου 1,5 φορές η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής. Για τόσα χρήματα γίνονται φόνοι. Και τα Ταμεία με το Κράτος ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ας αποστρέψουν το βλέμμα τα Ταμεία από το Κράτος και ας ακολουθήσουν μία ανεξάρτητη πορεία. Ας το απειλήσουν ίσως ότι αν δεν "αποζημιωθούν", δεν θα επενδύσουν στο μελλον σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και όχι να εκλιπαρούν γιά νομοθετικές ρυθμίσεις!!! Τότε, θα δούμε τι στάση θα ακολουθήσουν οι επικριτές των "ανίδεων" Διοικήσεων.
Η δύναμη είναι με το μέρος αυτών που έχουν τα χρήματα ! Οι δανειζόμενοι δεν έχουν και πολλά περιθώρια επιλογών. Δεν είναι καλύτερα να είναι τα διαθέσιμα των ταμείων επενδεδυμένα σε ομόλογα του Γερμανικού η Αγγλικού Δημοσίου ? η σε ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ? Ας έχουν χαμηλότερη απόδοση!!! Δεν πειράζει!!!!!!!!!
Ας ξεφύγουνε από τον εναγκαλισμό ! Ας αφήσουν τον ΟΔΔΗΧ να βρεί επενδυτές σε άλλα, εξωτικά μέρη. Δεν είναι καλύτερα τα Ταμεία να επενδύουν σε αγορές περισσότερο "βαθειές" με δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης ?
Πλήρης διαχωρισμός μεταξύ Κράτους και Ταμείων.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι και τα Ταμεία θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ! Αν το κόστος της πραγματικής ανεξαρτησίας είναι 40-100 εκατ EURO, χαλάλι. Διότι κακά τα ψέμματα, όταν ανοίξει το θέμα του Ασφαλιστικού και δημοσιευτούν οι προβολές των ταμειακών αναγκών (αν όσα λέγονται είναι αληθή και ακριβή), τότε θα κληθούν οι ¨ανίδεες" Διοικήσεις να εγκρίνουν "επιθετικά" επενδυτικά πλάνα, δηλαδή με ρίσκο, γιά να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους.
Ας βγούν λοιπόν στις διεθνείς χρηματαγορές μία ώρα νωρίτερα, καλό θα τους κάνει, διότι ο κακός λύκος περιμένει στο βάθος της επόμενης δεκαπενταετίας και είναι και πεινασμένος και με κοφτερά δόντια...........

No comments: