ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

26.12.07

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ετος 2007

Ξεκινάω την γρίνα γιά ένα θέμα οικολογικό και Lifestyle. Ο ρόλος του Τζάκιού στο σύγχρονο αστικό περιβαλλον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, η εικόνα που περνάει από τα ΜΜΕ, είναι ένα στολισμένο σπίτι με όλη την οικογένεια να καθεται γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο λιχουδιές κλπ κλπ. Στο βάθος του σκηνικού υπάρχει σχεδόν παντα ένα αναμμένο ΤΖΑΚΙ. Στο σημείο αυτό παίρνω τις ανάποδες. Μιλάμε γιά περιορισμό των ρύπων και ΚΑΙΜΕ ξύλα. Οδηγουσα τις προάλλες στην Αττική Οδό από Κηφισίας προς Λεωφόρο Κύμης και μύριζε το καμμένο ξύλο....λές και ήσουνα στην στρούγκα του Μήτσου. θα ήθελα να γνώριζα τις συγκεντρώσεις των ρυπαντών από αυτή την επιστροφή στο "χωριό". Εχουμε σημαντική επιβάρυνση ? Ναι εντάξει δημιουργεί θαλπωρή το τζάκι, αλλά με το να καίμε ξύλα, δημιουργούμε ρυπαντές από τη ατελή καύση, να φάνε και οι κότες, σωματίδια, μονοξείδια, διοξείδια.κλπ....
Εναλλακτικά αν έχουμε κάνει την βλακεία να τοποθετήσουμε τζάκι στο σαλόνι, Ας ανάψουμε μερικά μεγάλα κεριά αντί γιά κούτσουρα, είναι φτηνότερο δεν μυρίζει, δεν λερώνει και.................... δεν ρυπαίνει.

2 comments:

An-Lu said...

Ομολογώ ένοχη! Αλλά ανάβω το τζάκι μόνο 2 φορές το χρόνο ;-)

Τdi said...

Ομολογώ και εγώ ένοχος..

..και επειδή είμαι ένοχος δεν έχω να πώ και πολλά..

Χρόνια πολλά, καλές γιορτές και πολλές ευχές για υγεία και ευτυχία σε εσένα και τους αγαπημένους σου!

Κάθε επόμενο έτος καλύτερο και απο τα προηγούμενα!

Να' σαι καλά!

ΥΓ Ελπίζω το 2008 να συνεχίσεις να μας δίνεις ακόμη περισσότερες αφορμές για κουβεντούλα!