ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

5.1.08

1 μήνα χωρίς χαρτί και μολύβι

Συμπληρώνω ένα μήνα χωρίς χαρτί και μολύβι, δηλαδή χωρίς σημειωματάριο, ημερολόγιο, και μελάνι γιά να γράφω σημειώσεις, ραντεβού, υποχρεώσεις κλπ.

Είναι μία μοναδική εμπειρία, αντίστοιχη νομίζω με κάποιον καπνιστή που αποφασίζει να κόψει το τσιγάρο η αλκοολικό που κάνει αποτοξίνωση.

Εφάρμοσα και νεό στύλ εμφάνισης σε συνεργασίες/συναντήσεις. Την εμφάνιση "ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ στον χώρο εργασίας", διότι χωρίς χαρτιά και μολύβια δεν υπαρχει και λόγος να κουβαλάω και τσάντα γιά να βάζω μεσα 2 Moleskin ( 1 μαύρο γιά σημειώσεις και 1 κόκκινο ημερολόγιο) και μία κασετίνα γιά μολύβια (2 cross και μία πέννα).


Τώρα θα μου ρωτήσετε, τι κουβαλάς ? Η απάντηση είναι εκτός από την τρέλλα μου, μόνο ένα κινητό Ν95. Είναι ένα ακριβό παιχνίδι που κάνει πολλά πράγματα και ....τηλέφωνα.
Τι έκανα λοιπόν.
Στάδιο 1. Ασύρματο Internet στο χώρο του γραφείου παντού ( και στην τουαλέττα)
Σταδιο 2. Σύνδεση κινητού με το wifi ( κόστος μηδεν) ΟΧΙ 3G OXI GPRS
Σταδιό 3. Εφαρμογή Google Notes. Με την εφαρμογή αυτή και με το wifi κινητό, μπορεί κανείς να κρατάει σημειώσεις σε συνάντηση που αυτόματα ( δηλαδή διαδικτυακά) μεταφέρονται στον υπολογιστή του. Οταν με το καλό κάτσει στο γραφείο του, μπορεί να τις διανθίσει, αρχειοθετήσει κλπ. Οταν βέβαια βρίσκεται στον υπολογιστή του, καταχωρεί σημειώσεις απ'ευθείας στο google notes ( Που είναι στην συνέχεια προβάσιμες από οπουδήποτε υπάρχει Internet) Αυτό έχει το πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου να είναι εφικτό σε μία συνάντηση να ανατρεξει κανείς με το κινητό και το wifi, στις σημειώσεις που είχε κρατήσει γιά πχ τα Εισπρακτέα πριν από 6 μήνες. Δηλαδή "κουβαλάει" κανείς μαζί του όλα τα σημειωματάρια του παρελθόντος. Θέλει μόνο wifi !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ολα αυτά βέβαια ισχύουν γιά ανθρώπους που κρατάνε σημειωσεις, οι άλλοι που δεν κρατάνε δεν έχουν τέτοιες αναζητήσεις................
Αυτή είναι η βασική προσέγγιση με επιπλέον την θρησκευτική καταχώρηση όλων των υποχρεώσεων στο To Do list του Νokia ( Τίποτα το ιδιαίτερο, τεχνολογικά) και κάθε 2 μέρες Backup όλα τα αρχεία του κινητού στο PC.
Αν κανείς κρατάει σημειώσεις σε χώρο χωρίς wifi, έ τότε οι σημειωσεις καταχωρούνται στο Notes του Nokia και μόλις βρεθεί σε περιβάλλον wifi, τα στέλνει με email στον εαυτό του και μετά copy paste στο google notes.
Προβλήματα
1. Δεν μπορείς να κάνεις κυκλάκια η σχέδια στην διάρκεια ανούσιων συναντήσεων
2. Στην αρχή δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και να συμμαζέψω τις σκέψεις μου όταν χρησιμοποιούσα το google notes. Τώρα αυτό το ξεπερασα.
3. Μερικοί συνεργάτες κατά την διάρκεια μιάς σύσκεψης εκνευρίζονται όταν σε βλέπουν να πληκτρολογείς στο κινητό αντί να σκαλίζεις την μύτη σου η να παιζεις με τις πέννες ( πρόβλημα τους............ )
Πλεονεκτήματα
ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ (που έχει δυνατότητα, Σχολίων, labels, θεματικα ευρετήρια, σορταρίσματα κλπ και προσβάσιμο από παντού αλλά και από άλλους συνεργάτες με τα κατάλληλα authorities)
Δεν κουβαλάς σημειωματάρια, τσάντες, ημερολόγια, δεν ασχολείσαι με μεταφορα από το ενα ημερολόγιο στο άλλο κλπ
Εχεις όλες τις υποχρώσεις στο κινητό και τις βλέπεις μονίμως μπροστά σου ( αυτό είναι λίγο αγχωτικό αλλά τι να κάνουμε, κάποτε θα πρέπει καποιες υποχρεώσεις με κάποιο τρόπο να κλείσουν)
Το μέλλον, θα δείξει ....................................

4 comments:

Τdi said...

Δεν μπορείς να φανταστείς τι έκανες...Έχει 3 μέρες που ψάχνομαι να επαν-οργανωθώ στα πλαίσια του "νέου έτους"...Μου έβαλες καλές ιδέες στο μυαλό, και είμαι για να τις υλοποιώ από το απόγευμα κιόλας!!

Με HTC παίζεις όπως λες?

An-Lu said...

Ααααααα!!!! Βρήκαμε και άλλο ένα θέμα συζήτησης για το Σάββατο...
(είμαι γκατζετού, τι να κάνουμε!)

Jason said...

Καλό.
Αλλά όταν νευριάζεις δεν μπορείς να το τσαλακώνεις και να το πετάς στα σκουπίδια.

CGP said...

@ jason

Ναι αυτό αποτελεί πρόβλημα, όπως δεν μπορείς να κανεις και σαϊτα η να παιζεις μπασκετάκι με τον κάλαθο των αχρήστων. Ε , τι να κάνουμε ....αλλάζει η ζωή μας.