ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

26.1.08

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Γιά μία ποικιλία τεχνολογικών λόγων, που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, το πρωί ακούω ειδήσεις στο μπανιο από το BBC μεσω wifi από το κινητό. Εχουμε δύο ώρες διαφορά, άρα ακούω τις πολύ πρωινές εκπομπές. Το αγαπημενο μου είναι τo Radio 4 και ξεκινάω με το δελτίο της Υδρογραφικής υπηρεσίας και την προσευχή και πρίν το TODAY ( πρόκειται γιά την ναυαρχίδα της ενημέρωσης σε αγγλική γλώσσα) ακούω την ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!
Επειδή λόγω γυναικοπατρίδος έχω παρακολουθήσει και εκπομπές γιά αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αργολίδα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το επίπεδο των αγροτικών εκπομπών στο BBC είναι απίθανα υψηλότερο από τη Ελλάδα.
Το τι προβληματισμος υπαρχει κάθε πρωί γιά τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και γιά το κατά πόσον θα πρέπει να έχουμε και γουρούνια ελευθέρας βοσκής είναι περα από κάθε φαντασία. Οι άνθρωποι είναι "αλλού" η μαλλον αυτοί είναι εκει που είναι, και εμείς είμαστε κάπου "αλλού". Ο προβληματισμός γιά την καταπίεση του παραγωγού από τις αλυσίδες των supermarket και γιά την ανάγκη να προσφερθεί ποιοτικό τρόφιμο από γή χωρίς λιπάσματα η από ζώα που έχουν μεγαλώσει και ...πεθανει σε καλές συνθήκες, με κανει κάθε πρωί και γελάω πικρόχολα.
Με στεναχωρεί αυτή η διαφορά στο επίπεδο της γνώσης, της συμπεριφοράς και της ενημερωσης. Βρισκόμαστε στο 2007 και οι Βρεττανοί που δεν είναι και οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμο, μπορουν και συνδιαλέγονται χωρίς να διακόπτει ο ένας τον άλλο, αναταλάσσουν απόψεις, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, εχουν όραμα , ε τότε μελαγχολείς...

3 comments:

Τdi said...

..ειδικά μόλις αλλάζεις κανάλι..εκεί μελαγχολείς ακόμα παραπάνω!!

Τις καλημέρες μου

Τdi said...

..εννοώ εχγώριες συχνότητες...

Τdi said...

(εγχώριες)