ESCAPES Ανήλιο προς Χαλίκι

19.3.11

ΚΑΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (revisited)

Θα μας απασχολήσει το Ελληνικό, για πολυ χρόνο. Ηδη στο Κάτω Ελληνικό έχει ξεκινήσει η ανοικοδόμηση αλλά σε ένα στρεβλό περιβάλλον.

Μιλάμε για πάρκα και αξιοποίηση αλλα δεν κάνουμε τα προφανή.

Τι εννοώ με αυτό ? Η περιοχή είναι αμιγώς οικιστική ? Ας ξεκαθαρίσουμε αυτό πρώτα.
Ειναι σωστό να εχουμε νυκτερινά κέντρα ( 3 παρακαλώ ) να λειτουργούν μέσα στο οικιστικό ιστό ? Χάθηκαν να τους πάνε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις ?

Το έχω ξαναγράψει το Κατω Ελληνικό είναι το φιλέτο των φιλέτων, αλλά και το φιλέτο θέλει προσεκτικό κόψιμο και προσεκτικό ψήσιμο. Ετσι και το Κάτω Ελληνικό. Θέλει προστασία. Ας ορισθεί συντελεστής δόμησης 0,2 αλλα σε όλη την έκταση του με παράλληλο χαρακτηρισμό σε περιοχή αμιγούς κατοικίας και ας αφήσουν την αγορά να κανει την δουλειά της.

Αυτά περί πάρκων και ερευνητικών κέντρων είναι πολυ επικίνδυνες σκέψεις. Δεν μπορούμε να συντηρήσουμε πάρκα. Κατ' αρχάς εδώ δεν βρέχει όπως στο Hyde Park.

Οικόπεδα να γίνει όλο με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή, κατοικίες και μόνο κατοικίες (οχι γραφεία και νυκτερινά κέντρα), υπογειοποίηση της παραλιακής και ενοποίηση με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. (μόνο αυτό δημιουργεί ένα χώρο αναψυχής απέραντο και εξυπηρετούμενο από τραμ)

Για να μην υπάρξει καμμία παρεξήγηση, δεν έχω κανένα οικονομικό ενδιαφέρον για την οικοπεδοποίηση αλλα εχω ζήσει 15 χρόνια στο Κάτω Ελληνικό και το θεωρώ λίγο σαν σπίτι μου.



No comments: